8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

“Ελένη” στο Θέατρο Κνωσσός για την Γ Γυμνασίου

10;00 ΘΕΑΤΡΟ ΚΝΩΣΣΟΣ

Ευριπίδου Ελένη Θέατρο Κνωσσός.

Την Τετάρτη 28/03/2018 οι μαθητές της γ΄Γυμνασίου θα παρακολουθήσουν την παράσταση της ‘Ελένης”.

Ειδικά για τους μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, προτείνεται η ανανεωμένη παράσταση  ‘’ΕΛΕΝΗ’’ του Ευριπίδη, που επί δεκαπέντε συναπτά έτη, παρακολούθησαν χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί, έτσι ώστε και οι νέες γενιές να γνωρίσουν το αρχαίο δράμα μέσα από την επιτυχημένη θεατρική μας παράσταση.

 Με σεβασμό στους παιδευτικούς και ψυχαγωγικούς στόχους της αρχαίας δραματουργίας, ευελπιστούμε κι εφέτος, να διεισδύσουμε στους τρόπους και τις φόρμες της αρχαίας ελληνικής δραματικής ποίησης.

Στην έναρξη της παράστασης, σε  μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του φιλολόγου, κριτικού και μεταφραστή Κώστα Γεωργουσόπουλου, γίνεται σύντομη αναφορά στη σημασία της τραγωδίας  και  στο φαινόμενο Ελένη, την πορεία, δηλαδή,  της ηρωίδας από τη δαιδαλώδη περιοχή του μύθου στον κόσμο των συμβόλων, γοητεύοντας τους ποιητές όλων των αιώνων από τον Όμηρο ως τον Σεφέρη.

Επιπρόσθετα θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η συγκεκριμένη  παράσταση υπηρετεί και ερμηνεύει το κείμενο του Ευριπίδη, χωρίς περικοπές ή διασκευές, σε καλή νεοελληνική μετάφραση του συγγραφέα Τάσου Λέρτα με κλασική σκηνοθετική προσέγγιση, ώστε να επιτευχθεί η ανασύνθεση και η κατανόηση από τους μαθητές των αρχαίων ελληνικών προτύπων και αξιών.

Συμμετέχουν επαγγελματίες ηθοποιοί με  μύηση στο αρχαίο δράμα και ασκημένος στο «μέλος» και την «όρχησιν» χορός γυναικών.

Η σκηνοθεσία  είναι του έμπειρου σκηνοθέτη, και επί πολλά χρόνια γνώστη του εκπαιδευτικού Θεάτρου   Λάμπρου  Τσάγκα.

Εγγραφή Φόρμα