8ο Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις

Ιστορία του σχολείου

Το σχολείο μας

Στην πιο ακριτική περιοχή του Χαλανδρίου (11), στα σύνορα με τα Βριλήσσια, την Aγία Παρασκευή, την Πεντέλη  και τον Γέρακα, δημιουργήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες ο πιο νέος οικισμός του Χαλανδρίου, το Πάτημα. Ένας πρότυπος οικισμός που όμως αναπτύχθηκε γρήγορα, δημιουργώντας έτσι τηνανάγκη για την ύπαρξη σχολειών στην περιοχή.

Και εδώ αρχίζει το χρονικό του σχολείου μας:

Τον Μάιο του 2006, δίνεται η άδεια ανοικοδόμησης ενός γυμνασίου στη συμβολή Αγίας Φωτεινής και 28η Οκτωβρίου .

Με το Π.Δ 788/5/2008 ιδρύεται και επίσημα το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και αρχίζει να λειτουργεί με Διευθυντή του σχολείου τον κ. Σφακιανάκη και  περίπου 200 παιδιά.

Όμως δεν θα παραμείνει για πολύ γυμνάσιο μόνο…, αφού στις 19/3 /2009 προσαρτήθηκαν σε αυτό και Λυκειακές Τάξεις (Λ.Τ), κάτι πρωτόγνωρο για κεντρική αστική περιοχή.

Από τότε μέχρι σήμερα το σχολείο μας, το 8ο Γυμνάσιο – Λ.Τ Χαλανδρίου, έχει ενιαίο γυμνάσιο και λύκειο που λειτουργούν κάτω από μια διεύθυνση και με έναν σύλλογο διδασκόντων.

Το σχολείο μας αυτή τη στιγμή αριθμεί 306 μαθητές γυμνασίου και Λυκείου, ένα σύλλογο 30 εκπαιδευτικών κάτω από την Διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Κολλιάρου ΠΕ04 (διευθυντή του σχολείου από το 2011 έως σήμερα)