8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

Ιστορία του σχολείου

Το σχολείο μας

Στην πιο ακριτική περιοχή του Χαλανδρίου (11), στα σύνορα με τα Βριλήσσια, την Aγία Παρασκευή, την Πεντέλη  και τον Γέρακα, δημιουργήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες ο πιο νέος οικισμός του Χαλανδρίου, το Πάτημα. Ένας πρότυπος οικισμός που όμως αναπτύχθηκε γρήγορα, δημιουργώντας έτσι την ανάγκη για την ύπαρξη σχολείων στην περιοχή.

Και εδώ αρχίζει το χρονικό του σχολείου μας:

Τον Μάιο του 2006, δίνεται η άδεια ανοικοδόμησης ενός γυμνασίου στη συμβολή Αγίας Φωτεινής και 28η Οκτωβρίου .

Με το Π.Δ 788/5/2008 ιδρύεται και επίσημα το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και αρχίζει να λειτουργεί με Διευθυντή του σχολείου τον κ. Σφακιανάκη και  περίπου 200 παιδιά.

Όμως δεν θα παραμείνει για πολύ γυμνάσιο μόνο…, αφού στις 19/3 /2009 προσαρτήθηκαν σε αυτό και Λυκειακές Τάξεις (Λ.Τ), κάτι πρωτόγνωρο για κεντρική αστική περιοχή.

Από τότε μέχρι το τέλος του 2021 το σχολείο μας, το 8ο Γυμνάσιο – Λ.Τ Χαλανδρίου, έχει ενιαίο γυμνάσιο και λύκειο που λειτουργούν κάτω από μια διεύθυνση και με έναν σύλλογο διδασκόντων.

Αυτά συνέβαιναν ως και τον Δεκέμβρη του 2021, όταν το σχολείο μας χάνει τις Λ.Τ και  διαιρείται στο υπάρχον 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και στο νεοιδρυθέν 6ο Λύκειο Χαλανδρίου. Αποφασίζεται  η σύσταση δύο συλλόγων διδασκόντων με ξεχωριστούς διευθυντές το κ. Κολλιάρο και τον κ. Καρδακά αντίστοιχα. Τα σχολεία θα συστεγάζονται στο χώρο του γυμνασίου έως ότου χτιστεί το νέο κτήριο που θα στεγάσει το 6ο Λύκειο σε οικόπεδο επί της οδού Μελίνας Μερκούρη.

Το σχολείο μας- 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου- έως το σχολικό έτος 2022-2023 αριθμεί 201 μαθητές γυμνασίου , ένα σύλλογο 20 εκπαιδευτικών κάτω από την Διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Κολλιάρου ΠΕ04 (διευθυντή του σχολείου από το 2011 ).

Το σχολικό έτος 2023-2024 η Διεύθυνση του σχολείου αλλάζει. Διευθυντής του σχολείου ο κ. Νικόλαος Γάλλος  ΠΕ011. Φοιτούν 221 μαθητές και  απασχολούνται 20 εκπαιδευτικοί.