8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

22
Δεκ
2022

ΜΕΤΕΩΡΙΤΕΣ… ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥ ΜΠΑΖΙΩΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Μαθαίνουμε για τους Μετεωρίτες και όχι μόνο…

Συνεχίζοντας το άνοιγμα του σχολείου μας στην Ακαδημαϊκή κοινότητα  και την επαφή των μαθητών/τριών  μας με εξέχοντες Γεωεπιστήμονες, την  Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 με ιδιαίτερη χαρά και περιέργεια υποδεχθήκαμε στο 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου τον Δρ Γιάννη Μπαζιώτη Γεωλόγο, Καθηγητή Ορυκτολογίας και Πετρολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο εμπνευσμένος και εξέχων Πανεπιστημιακός Δάσκαλος και Επιστήμονας, με τον ιδιαίτερο τρόπο του, κατάφερε, την τελευταία ημέρα του σχολειου πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων να απογειώσει τη φαντασία και την ψυχολογία των μαθητών και μαθητριών μας που συμμετέχουν στον Όμιλο Γεωεπιστημών / Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα :  GEAS 12 Άρωμα Γυναίκας στις Γεωεπιστήμες.

Καθηλωθήκαμε όλοι και όλες από το χρονικό της απόφασής και της επιλογής του στην αποστολή Antarctica Experience, News and Meteorites

Μετέφερε με ένα ξεχωριστό τρόπο τη γνώση και εμπειρία του εμπνέοντας τους/τις μαθητές/τριες φέρνοντας την Ακαδημαϊκή έρευνα στο επίπεδο του Γυμνασίου.

Μέσα από την προσωπική ιστορία του Κου Μπαζιώτη, τις αποτυχίες και τις επιτυχίες του, ως επιστήμονα, παρακολουθήσαμε τη Βάση Ηρεμίας “Statio Tranquilitatis” , μέσα από τα λόγια του συμμετείχαμε στην αποστολή της Ανταρκτικής και πιάσαμε αληθινούς Μετεωρίτες που μας δείχνουν το παρελθόν του Ηλιακού μας Συστήματος. Ακολουθήσαμε το οδοιπορικό του, εκπληρώνοντας  ένα όνειρο ζωής,  όντας ο πρώτος Έλληνας  σε αποστολή της NASA στην άκρη του κόσμου, στην Ανταρκτική, με σκοπό  την ανακάλυψη μετεωριτών, αλλά και βαθύτερων νοημάτων της ζωής.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι η ενασχόληση  των μαθητών/τριών μας με τις Γεωεπιστήμες μέσα από την επαφή τους με την Γεωλογική Κοινότητα έχει ξυπνήσει την αγάπη τους για τον Πλανήτη και το Περιβάλλον.

smart

 

  • Share :