8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

26
Σεπ
2022

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 26/9/2022

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Οι ξένες γλώσσες έχουν την τιμητική τους

Το σχολείο μας και φέτος  συμμετέχει στον  εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, όπως καθιερώθηκε με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) στις 6η Δεκεμβρίου 2001.

Οι μαθητές μας μέσα από τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής μας χρονιάς υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών ξένων γλωσσών κ. Αυγερινού Ελένης ΠΕ05 και κ. Κορρέ Ευαγγελίας ΠΕ06, θα αναδείξουν δράσεις με θέμα τις γλώσσες και τη γλωσσική επικοινωνία.

Έτσι θα σχεδιάσουν ένα πρωτότυπο σχέδιο με θέμα τις γλώσσες και τη γλωσσική επικοινωνία και θα συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό σχεδίου για T-shirt , το οποίο και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών. Το καλύτερο θα βραβευθεί από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ECML/CELV).

Θα υποβάλλουν επίσης σχέδια για την φετινή αφίσα του εορτασμού των ξένων γλωσσών .

Τέλος οι μαθητές θα δημιουργήσoυν   ένα μικρής διάρκειας βίντεο 30’’ με θέμα: «Τι τολμώ να κάνω σε μια ξένη γλώσσα». Πρέπει να δείξουν μέσα σε 30’’ ότι μπορούν να απαγγείλουν  απόσπασμα ενός ποιήματος στα γαλλικά και αγγλικά).

Σε μια παράλληλη δράση οι μαθητές του β2

 

γυμνασίου, Α. Γρυλλάκης, Κ. Ηλιοπουλου, Α. Δεδούση, Α. Καλορίτη και Π. Μανιάτης μαζί με τους καθηγητές τους Ε.Μανώλογλου, Ε. Κορρέ και Ε.Δανάσκος, σε συνεργασία με ένα γυμνασίου στην Κροατία, συνδημιούργησαν ένα e-book στο Twinspace του eTwining με θέμα την ενότητα των γλωσσών.
Το αποτέλεσμα… καταπληκτικό!
Δείτε το ΕΔΩ    ή σαρώστε τον QR code

 

  • Share :