8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

30
Ιούν
2022

Συμμετοχή του σχολείου μας στην καταληκτική εκδήλωση του Δικτύου: ΣΗ.ΜΑ. Α.Ε.Π

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Συμμετοχή στην καταληκτική εκδήλωση του Δικτύου: «Σημερινός μαθητής Αυριανός ενεργός Πολίτης του Κόσμου ΣΗ.ΜΑ. Α.Ε.Π.»

Το σχολείο μας συμμετείχε με εξαιρετική επιτυχία, στην καταληκτική τελετή παρουσίασης των καινοτόμων εργασιώντου Δικτύου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας με τον τίτλο «Σημερινός Μαθητής – Αυριανός Ενεργός Πολίτης του Κόσμου».

Στο διήμερο εκδηλώσεων  που πραγματοποιήθηκε στις 18- 19 Ιουνίου 2022, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις αξιόλογες δράσεις που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Συνολικά παρουσιάστηκαν πέντε προγράμματα ως εξής:

Το Σάββατο 18 Ιουνίου:

«Σπάω τα δεσμά μου- Ορίζω το σώμα, το μυαλό και την καρδιά μου» με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ. Χρύσα Νικολαράκου, την κ. Νεκταρία Σκουτέλη, και την κ. Ελένη Αυγερινού

 

Την Κυριακή 19 Ιουνίου:

«Η ΦΛΥΑρία των TEENeighters», Ψηφιακή Εφημερίδα και Διαδικτυακό Κανάλι

Για το βίντεο πατήστε ΕΔΩ

«Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη»

Για το βίντεο πατήστε ΕΔΩ

«Αφιέρωμα για τα 100 χρόνιαΜικρασιατικής καταστροφής»

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Επίσης, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα που είχε υλοποιηθεί  στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος“Teachers4Europe: settinganAgoraforDemocraticCulture” (T4E)

«Φιλοσοφώντας.. Μια περιήγηση στις ηθικές αξίες»

 

Για το βίντεο πατήστε ΕΔΩ

 

 

Υπεύθυνοι των παραπάνω προγραμμάτων είναι οι εκπαιδευτικοί: κ.Ευαγγελία Μανώλογλου, κ.Φώτιος Δανάσκος,  και κ.Νεκταρία Σκουτέλη

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, με τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση των θεματικών αξόνων που αφορούν στις ανθρωπιστικές αξίες, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην υπεράσπιση των ανθρωπιστικών ιδεωδών, στην καταπολέμηση των διακρίσεων, στην κοινωνική ένταξη,  και στην πολιτισμική ετερότητα, είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, να προσδιορίσουν τα βαθύτερα αίτια των σύγχρονων προβλημάτων, να συζητήσουν τεκμηριωμένα προτάσεις επίλυσής τους και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν συνθήκες για αλλαγή και βελτίωση. Η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση η εξοικείωση και η υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής, θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν μια συνειδητοποιημένη στάση σε ζητήματα της καθημερινότητάς.

  • Share :