8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

30
Ιούν
2022

Δεύτερη θέση στον Ελληνικό Διαγωνισμό Racecar Challenge, «miniRacecar»

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα,  σε υβριδική μορφή, ο πρώτος Ελληνικός Εθνικός Διαγωνισμός Racecar Challenge βασισμένος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτόνομων ρομποτικών αγωνιστικών αυτοκινήτων «miniRacecar», που σχεδιάστηκε από το Beaver Works Summer Institute του MIT.

Η εισαγωγή του miniRacecar στη χώρα μας είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του Beaver Works Summer Institute με τον ελληνικό μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Μάθηση Πρωτοβουλία (Mathisi Initiative) και ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από το Pierce – The American College of Greece, με την υποστήριξη του Junior Achievement Greece.

Μέσω αυτής της μοναδικής συνεργασίας, το πρόγραμμα «miniRacecar» της Beaver Works προσφέρθηκε διαδικτυακά δωρεάν στα ελληνικά σχολεία την περασμένη σχολική χρονιά. Το πρόγραμμα περιελάμβανε μαθήματα ρομποτικής και προγραμματισμού υψηλής ποιότητας (BWSI STEM Open EdX course), που σχεδιάστηκε από το Beaver Work Summer Institute του MIT για μαθητές/τριες σχολικής ηλικίας με στόχο να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό, τη ρομποτική και την τεχνολογία, συνδέοντας τη θεωρία με την πράξη, προωθώντας παράλληλα την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θεωρούνται απαραίτητες για τον 21ο αιώνα, όπως η επίλυση προβλημάτων, η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα και η ομαδοσυνεργατικότητα. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε  είτε με  συναρμολόγηση του φυσικού αυτοκινήτου, είτε μέσω του προσομοιωτή miniRACECAR της BWSI χωρίς κόστος για τις συμμετέχουσες ομάδες.

Στο διαγωνισμό  συμμετείχαν 86 μαθητές/τριες από 12 σχολεία από όλη την Ελλάδα, ενώ 25 από αυτούς/ές ολοκλήρωσαν επιτυχώς τα μαθήματα και συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από την ομάδα «8Race Drifters», με μέλη τον Αντώνη Σφυράκη και τον Καπιδάκη Ιωάννη και βοηθό Εκπαιδευτικό τον Κο Δανάσκο Φώτη. Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 οι ομάδες διαγωνίστηκαν σε χρονομετρημένες δοκιμασίες και στον τελικό γύρο Grand Prix χρησιμοποιώντας τον  κώδικα που δημιούργησαν.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκαν οι «Debuggers», από το Pierce – The American College of Greece, στη

 δεύτερη θέση βρέθηκαν οι  «8Race Drifters» από το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και στην τρίτη θέση, οι «Qubit», επίσης από το Pierce – The American College of Greece.

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό ήταν μία μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία για τους συμμετέχοντες και μας δίνει την ευκαιρία να προετοιμαστούμε καλύτερα για τη συμμετοχή μας στον φετινό διαγωνισμό με μεγαλύτερη όρεξη και βλέψεις για διάκριση.

  • Share :