8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

30
Μάι
2022

Συμμετοχή σε λογοτεχνικούς και εικαστικούς διαγωνισμούς Οι μαθητές/τριες δημιουργούν…!!!

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

 

Συμμετοχή σε λογοτεχνικούς και εικαστικούς διαγωνισμούς

                 Οι μαθητές/τριες δημιουργούν…!!!

 

 Τη φετινή σχολική χρονιά, 2021 – 2022, μαθητές και μαθήτριες τόσο του γυμνασίου όσο και του λυκείου με ιδιαίτερο ενθουσιασμό έλαβαν μέρος σε τρεις διαγωνισμούς.

Αρχικά, το φθινόπωρο τέσσερα έργα, τρία διηγήματα μαθητριών από την Β΄ Γυμνασίου, Α΄ και τη Β΄ Λυκείου και μία εικαστική δημιουργία μαθήτριας από την Α΄ Λυκείου συμμετείχαν στον διαγωνισμό Διηγήματος και Εικαστικών Έργων που οργάνωσε ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων με θέμα «Η Επανάσταση του 1821 – Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε ότι το διήγημα της μαθήτριας της Β΄ Λυκείου Μαρίας (Μάνιας) Καρβελά κέρδισε το Α΄ Βραβείο Διηγήματος. Η βράβευσή της έγινε σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 στο Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού.

Αργότερα, την άνοιξη, πέντε μαθητές/τριες της Β΄ Γυμνασίου και τρεις μαθητές/τριες της  Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου συμμετείχαν στον διαγωνισμό που προκήρυξαν «Τα Ελληνικά – Ευρωπαϊκά Μαθητικά Συνέδρια», ΕΛΕΜΑΣΥΝ με θέμα «100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή». Ένα βίντεο, τρία κολλάζ, δύο εικαστικές δημιουργίες και δύο διηγήματα ήταν οι καρποί της έμπνευσης και δημιουργικότητας των μαθητών/τριών μας στα πλαίσια του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

Τα έργα των μαθητών/τριών μας:

κολάζ Βασιλοπούλου Χρύσας και Στεφάνου Αθανασίας:

 ΚΟΛΑΖ Βασιλοπούλου-Χρύσα

Διήγημα Παπαγιάννη Ιωάννη

Διήγημα Στεφάνου Νικολέτας

ΚΟΛΑΖ Καραμούτα Δημήτρη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Σκορδίλη-Μαίρη Συνοδευτικό Κείμενο Έργου Σκορδίλη Μαρίας

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ Τζάκου-Μαρίζα

 

Τέλος, λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς συγγραφικός οίστρος συνεπήρε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου. Έτσι, δύο μαθήτριες της Β΄ και τρεις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, καθώς και ένας μαθητής και μία μαθήτρια της Β΄ Λυκείου και ένας μαθητής της Γ΄ Λυκείου έλαβαν μέρος στον «10ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτόλειου Διηγήματος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» με ελεύθερο θέμα.

Ελπίζουμε σε μελλοντικές συμμετοχές σε ανάλογους διαγωνισμούς που τονώνουν την έμπνευση και τη δημιουργικότητα των μαθητών/τριών μας και δίνουν την ευκαιρία για να αναδείξουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους.

Η Φιλόλογος

Σαντή Θεοδώρα

  • Share :