8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

25
Μάι
2022

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗΣ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Συμμετοχή του σχολείου μας στη Διαδικτυακή διημερίδα Φωτορρύπανσης

Το σχολείο μας συμμετείχε στη διημερίδα «Διατήρηση των «Σκοτεινών Ουρανών» για την Αειφορία, τις Αστρονομικές παρατηρήσεις , την Υγεία, τα Οικοσυστήματα  και τον Πολιτισμό» η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 16 και 17 Μαΐου 2022.

Διοργανώθηκε από τηνΕθνική Συντονίστρια της Ελλάδας για την διάχυση της Αστρονομίας της IAU, την Εθνική Αστρονομική Επιτροπή, το Ινστιτούτο Αστρονομίας Αστροφυσικής και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας, υπό την αιγίδα του OAO/IAU.

Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη σε επιστημονικά θέματα που συνδέονται με την «Φωτορρύπανση» και η δεύτερη σε προτάσεις για εφαρμογή σχετικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στα Σχολεία.

Εκεί η κ.Χρυσανθακοπούλου παρουσίασε τη δουλειά που έχει γίνει, και συνεχίζει να γίνεται, στο σχολείο μας για το πολύ σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα της φωτορρύπανσης. Με τη βοήθεια μίας αφίσας που φτιάχτηκε με τη συμμετοχή των μαθητών της Β γυμνασίου, παρουσιάστηκε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Αστρονομίας «Ένα παιδί μετράει τα’άστρα…πόσα μπορεί να δει όμως;» που έγινε το 2017-2018 και ήταν εστιασμένο στη φωτορρύπανση και η έρευνα «Φωτορρύπανση στη γειτονιά μου»την οποία διεξάγουν οι μαθητές της β γυμνασίου φέτος, την περίοδο Μάρτιος – Μάιος 2022, μία έρευνα η οποία έχει στόχο να αναδείξει σημεία με φωτορύπανση στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το σχολείο μας.

Συμμετοχή του σχολείου μας στη Διαδικτυακή διημερίδα Φωτορρύπανσης

H διημερίδα μεταδόθηκε απευθείας από το κανάλι YouTube
του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ), όπου και υπάρχει αναρτημένη και μπορεί να την παρακολουθήσει ξανά όποιος θέλει.

Το κανάλι του Αστεροσκοπείου στο youtube

https://www.youtube.com/channel/UCHCxxSZBMkDgka7Dv01JRcQ

Περισσότερες πληροφορίες δείτε :

https://www.astro.noa.gr/darkskies/index.html

  • Share :