8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

01
Μάι
2022

43H Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος – ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!!

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Η Χριστίνα Καραμούτα είναι μέλος της Εθνικού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος!

 Λίγα λόγια για την συνδιάσκεψη…

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι οι εργασίες της 43ης   Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος που διήρκεσαν από τις 15 έως τις 18 Απριλίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία . Οι 97 σύνεδροι  μαθητές δούλεψαν σκληρά υπό την καθοδήγηση 17 Συντονιστών Επιτροπών, της τριμελούς  ακαδημαϊκής και δημοσιογραφικής ομάδα και της τριμελούς οργανωτικής ομάδας υπό την προεδρία του Vedad Misirlik . Οι σύνεδροι χωρίστηκαν σε 10 επιτροπές μελέτησαν μία θεματική και συνέταξαν ένα ομόφωνο ψήφισμα  το οποίο παρουσίασαν στη συνέχεια στη Γενική Ολομέλεια .      Βασικοί πυλώνες αυτής της συνδιάσκεψης ήταν η δέσμευση, η συμμετοχή και η βιωσιμότητα . Όλοι οι συμμετέχοντες διαμοιράστηκαν  ομαδοσυνεργατικά τη γνώση ανάλογα με την επιτροπή που είχαν ενταχθεί, εντόπισαν  τα προβλήματα αναζήτησαν λύσεις και στο τέλος συνέταξαν το ψήφισμά τους , το οποίο το παρουσίασαν στη Γενική Ολομέλεια.

Τα θέματα με τα οποία ασχολήθηκαν οι σύνεδροι σε αυτή τη συνδιάσκεψη ήταν :η αναγκαιότητα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών, η καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών που μαστίζει τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων,  η αντιμετώπιση της ανεργίας που έχει προκύψει εξαιτίας  του ψηφιακού  μετασχηματισμού της Ευρώπης,  η καθολική  πρόσβαση όλων των Ευρωπαίων πολιτών σε πρωτοβάθμια περίθαλψη , η ανάγκη  της Ε.Ε. να πρωτοστατήσει στα διαπλανητικά ταξίδια, η καταπολέμηση του εμπορίου λευκής σαρκός, η υιοθέτηση ενός υγιέστερου μοντέλου  διατροφής , η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Ρομά  και η βελτίωση της ποιότητάς της ζωής τους, και η διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών που ζουν στην Ε.Ε.

Πώς μπορώ  να συμμετέχω στο πρόγραμμα; Τι θα αποκομίσω;

Κάθε νέος που επιθυμεί να λάβει μέρος στο πρόγραμμα μπορεί να συμμετέχει με δύο τρόπους: α)εάν είναι μαθητής Λυκείου μέσω της αίτησης που θα υποβάλει το σχολείο του β)εάν είναι νέος άνω των 18 ετών παρακολουθώντας το πρόγραμμα mentorship. Βασική  προϋπόθεση  συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας. Ο Ορέστης Κράλης και  η Χριστίνα Καραμούτα που συμμετείχαν σε αυτή τη διάσκεψη είναι πάρα πολύ ενθουσιασμένοι γιατί, όπως μας επισήμαναν, είχαν   την ευκαιρία να μάθουν , να επικοινωνήσουν  , να είναι δημιουργικοί, ευρηματικοί , να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά αλλά και να δημιουργήσουν διαπροσωπικές σχέσεις με νέους από την χώρα τους αλλά και από άλλες χώρες της Ε.Ε.  Η Χριστίνα Καραμούτα μάλιστα επιλέχτηκε από την κριτική επιτροπή να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε δράσεις που θα διοργανώσει η ΕΚΝΕ στο προσεχές μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Ορέστης,  και όποιος άλλος νέος επιθυμεί, μπορεί να εμπλακεί ενεργά  εφόσον το επιθυμεί παρακολουθώντας το πρόγραμμα mentorship . Ας μη ξεχνάμε ότι σε όλα τα forum που γίνονται στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το  Μέλλον της Ευρώπης οι νέοι της Ε.Ε. συμμετέχουν σε ποσοστό 30 % .

Συγχαρητήρια και στους δύο μαθητές μας που εκπροσώπησαν  επάξια το 6ο Λύκειο Χαλανδρίου!  Ευελπιστούμε ότι θα  αποτελέσουν τη μαγιά για την ενεργό συμμετοχή  και άλλων μαθητών του σχολείου μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος!

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες: Ε. Αυγερινού, Α. Νικάκη, Χ. Νικολαράκου, Ν. Σκουτέλη και                                                                Π.Παρθένη.

EKNE | Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (eypgreece.org)

  • Share :