8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

12
Απρ
2022

Το 6 Λύκειο Χαλανδρίου στη 43η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Το 6 Λύκειο Χαλανδρίου  στη 43η Εθνική  Συνδιάσκεψη Επιλογής του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος .

Οι μαθητές Χριστίνα Καραμούτα, από την Α Λυκείου και ο Ορέστης Κράλης, από την Β Λυκείου, θα συμμετέχουν στην 43η Εθνική  Συνδιάσκεψη Επιλογής του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος που θα λάβει χώρα στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο και στην ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι, από τις 15  έως τις 18 Απριλίου  του 2022.

Το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος(ΕΚΝΕ)είναι ένα peer-to-peer εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο φέρνει κοντά χιλιάδες νέους από όλη την Ευρώπη και έχει ως στόχο την προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση. Μέσω των δράσεων του, το ΕΚΝΕ προωθεί το δημοκρατικό διάλογο και την κοινοβουλευτική συζήτηση σε διαπολιτισμικό επίπεδο. Με αυτόν τον τρόπο, ενθαρρύνει τους νέους να ανακαλύψουν και περαιτέρω αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να κατανοήσουν τις αρχές του διαλόγου, της συνεργασίας και του σεβασμού καθώς και να προετοιμαστούν για την ανάληψη των ηνίων του μέλλοντος της Ευρώπης. Η θεματική της φετινής συνδιάσκεψης είναι « Ένας για όλους , όλοι για έναν : Διαμορφώνοντας την Ευρώπη του αύριο μέσω της συνηγορίας των νέων.

Στη συνδιάσκεψη θα συμμετέχουν106 μαθητές,  οι οποίοι έχουν κατανεμηθεί σε 10 επιτροπές . Οι μαθητές του σχολείου μας θα είναι στη 10η επιτροπή  θα καταρτίσει ένα ψήφισμα που θα προτείνει μέτρα και πολιτικές που  θα διασφαλίζουν   την κοινωνική θέση των Ρομά , η οποία επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο την τελευταία διετία λόγω της πανδημίας του Covid,  σε όλη την Ευρώπη.   Είμαστε σίγουροι πως οι μαθητές μας θα αποκομίσουν ωραίες εμπειρίες και θα τιμήσουν το σχολείο μας με την παρουσία τους στη Συνδιάσκεψη που διοργανώνει το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος .

 

  • Share :