8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

25
Νοέ
2021

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των γυναικών- ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

25 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των γυναικών

Στις 25 Νοεμβρίου, την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών, τροποποιήσαμε το διδακτικό μας πρόγραμμα και πραγματοποιήσαμε  δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών και των μαθητριών του σχολείου μας. Συγκεκριμένα, οι μαθητές του Λυκείου και της Γ Γυμνασίου παρακολούθησαν την ταινία μικρού μήκους « Μη με αφήσεις ποτέ γιατί θα σου κάνω κακό» που δημιούργησε το κέντρο μελετών για τα έμφυλα δικαιώματα και την ισότητα «Διοτίμα» σε συνεργασία με τη “Lacta” .

Οι διδάσκοντες, αφού έκαναν προβολή της ταινίας στις σχολικές τους τάξεις,  συντόνισαν μία συζήτηση, που σκοπό είχε την ενημέρωση των μαθητών/τριων μας  για το αυξημένο αριθμό κρουσμάτων βίας σε βάρος των γυναικών, που παρατηρείται  στη χώρα μας , στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο, καθώς και για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στήριξη σε κακοποιημένες γυναίκες. Παράλληλα προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε πώς μπορούμε να αποφύγουμε  σε ατομικό επίπεδο την εμπλοκή μας σε κακοποιητικές σχέσεις, ενώ θίξαμε και  τον κρίσιμο ρόλο του «παρατηρητή»,( του γείτονα, ή και του περαστικού) που γίνεται αυτόπτης μάρτυρας περιστατικών βίας των γυναικών  από τους «συντρόφους» τους.

Η δράση οργανώθηκε από τους 10 εκπαιδευτικούς, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα        « Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουμε την πολύτιμη  στήριξη και συμμετοχή  όλων  των συναδέλφων του σχολείου.  Ευχόμαστε να μην υπάρξει άλλο θύμα αλλά ούτε και θύτης γυναικοκτονίας στην Ελλάδα και φωνάζουμε δυνατά  το σύνθημά μας :« Αγαπώ και σέβομαι  τον εαυτό μου και τον/την σύντροφό μου!

Πηγές ενημέρωσης

https://www.youtube.com/watch?v=uxXPltBr8Jg

https://www.kethi.gr/

https://diotima.org.gr/

https://eige.europa.eu/el/in-brief

https://unric.org/el/25-%CE%BD%CE%BF%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%BB%CE%B5/

https://www.lifo.gr/tags/emfyli-bia

 

  • Share :