8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

16
Νοέ
2021

Ο διεθνούς φήμης σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο σχολείο μας!

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης σημαντικών επιστημόνων στο σχολείο μας και προωθώντας την εξωστρέφεια όλης της μαθητικής κοινότητας, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 προσκαλέσαμε τον  Δρ Παπαδόπουλο Γεράσιμο. Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η συμμετοχή μας σε ένα σεμινάριο – διάλεξη σχετικά με τις Φυσικές Καταστροφές και την αντιμετώπισή τους

Ο κος  Γεράσιμος Παπαδόπουλος είναι Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Υπεύθυνος του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι, National Contact Officer σε θέματα τσουνάμι στην ΙΟC/UNESCO, μέλος της Commission on International Partnership της American Geophysical Union (AGU), Πρόεδρος της AGU Natural Hazards Graduate Student Award Committee και Editor-in-Chief του περιοδικού Research in Geophysics.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β2 του Γυμνασίου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς:  Κα Χρυσανθακοπούλου Κωνσταντίνα και  Κο Δανάσκο Φώτη. Η διάλεξη εξελίχθηκε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση η οποία κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο στους/στις συμμετέχοντες/ουσες. Με τον γνωστό γλαφυρό του τρόπο και με αναφορές στις τελευταίες επιστημονικές μελέτες προσπάθησε με λόγια κατανοητά και απλά επιστημονικά, να κατανοήσουμε την επικινδυνότητα των Φυσικών Φαινομένων του Σεισμού, των Ηφαιστειακών εκρήξεων και των Τσουνάμι καθώς και τη μεγάλη σημασία της Πολιτικής Προστασίας στην αποφυγή απώλειας  ανθρώπινων ζωών.

 

  • Share :