8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

21
Ιαν
2020

«Σημερινός Μαθητής – Αυριανός Ενεργός Πολίτης του Κόσμου» – «ΣΗ.ΜΑ. – Α.Ε.Π.»

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Το σχολείο μας συμμετέχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά,στο Δίκτυο Σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας «Σημερινός Μαθητής – Αυριανός Ενεργός Πολίτης του Κόσμου» – «ΣΗ.ΜΑ. – Α.Ε.Π.».

Το Δίκτυο «ΣΗ.ΜΑ. – Α.Ε.Π.», αποτελεί διεύρυνση και συνέχεια του Δικτύου Εκπαιδευτικών με τίτλο «Είμαι Παιδί: Υπάρχω – Αισθάνομαι – Διεκδικώ», που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ComeniusRegio2013 – 2015, της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας με τίτλο: «Εκφοβισμός των εφήβων: τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου», στο οποίο επίσης συμμετείχε ενεργά το σχολείο μας.

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2019-2020, το σχολείο μας, υλοποίησεδράσεις μέσω των Πολιτιστικών προγραμμάτων, «Πρόσφυγες: Ανοίγοντας δρόμους για την ένταξη των προσφύγων στην εκπαίδευση 4 », της Εφημερίδας του σχολείου μας, «Η φλυαρία των  teen8ters» καθώς καιτου μαθητικού ψηφιακού καναλιού«Greasy 8teens», με βάση τις παρακάτω θεματικές του Δικτύου: α) Δημοκράτης πολίτης, β) Ψηφιακή ιδιότητα του πολίτη, γ) Ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη, δ) Πολίτης της παγκόσμιας κοινότητας

  • Share :