8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

30
Μάι
2019

Σχολική εφημερίδα “TEEN8ers” και ψηφιακό κανάλι ειδήσεων “Crazy 8teens”

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ

Με τη δημιουργία σχολικής ηλεκτρονικής εφημερίδας και ψηφιακού καναλιού ειδήσεων σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την κοινωνική και σχολική καθημερινότητα  και η ευκαιρία να εκφραστούν και να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, τα οράματα , τις επιθυμίες του και την δική τους οπτική της σχολικής και όχι μόνο πραγματικότητας.

Σχέδιο του μαθητή μας Μ. Νεφρού
  • Επιμέρους στόχοι:
  • Καλλιέργεια ανθρωπιστικής συνείδησης των μαθητών.
  • Αλληλοσεβασμός , σεβασμός στην διαφορετικότητα.
  • Κατανόηση της σχολικής πραγματικότητας και του κοινωνικού γίγνεσθαι και ανάπτυξη κριτικής σκέψης.
  • Συμμετοχή στο European School Radio

Με την δημιουργία ηλεκτρονικής σχολικής εφημερίδας και ψηφιακού καναλιού στόχο είχαμε την κινητοποίηση, την ενεργό συμμετοχή όλων των μαθητών μας , την ευαισθητοποίηση τους σε καίρια , επίκαιρα και διαχρονικά θέματα μέσα από την ματιά και την οπτική των εφήβων.

Και το καταφέραμε!

25 παιδία από όλες της τάξεις γυμνασίου και λυκείου μαζί με 4 καθηγητές Ε. Μανώλογλου (συντονίστρια), Φ. Δανάσκος, Δ. Προβής & Ν. Σκουτέλη δουλέψαμε συλλογικά και καταφέραμε αρκετά:

  • Τον πρώτο κιόλας μήνα κληθήκαμε να πάρουμε μέρος σε έναν διαγωνισμό Hackathon σε μια ημερίδα του ΕΚΠΑ με τίτλο » Το ταξίδι  της Αριάδνης συνεχίζεται».  Η ομάδα μας παρουσίασε εργασία με θέμα » Εθισμός στον Ηλεκτρονικό τζόγο». Μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο σκληρής δουλειάς δημιουργήσαμε μια αφίσα με το λογότυπό “ποιος παίζει ποιόν;” 
  • Φτιάξαμε μια παρουσίαση που στηριζόταν σε μια έρευνα που έκαναν τα παιδιά με μαθητές του σχολείου μας ΕΔΩ
  • Και τέλος η ομάδα του ψηφιακού καναλιού δημιούργησε μια ταινία μικρού μήκους σχετική με τον εθισμό στο διαδίκτυο (πατήστε εδώ)
project picture

Όμως δεν σταματήσαμε εκεί συνεργαστήκαμε στο etwinning με μια ομάδα παιδιών από την Τουρκία δημιουργώντας από κοινού ένα έργο με τον τίτλο:”When socio-digital readiness boosts critical maturity of teenager΄s minds.” Και προκαλώντας και προσκαλώντας η μια ομάδα την άλλη είχαμε ένα δημιουργικό αποτέλεσμα. (πατήστε εδώ)

Σχέδιο του μαθητή μας Κ. Μπέρκη

Μετά από μια πειραματική χρονιά καταφέραμε να βγάλουμε το πρώτο τεύχος της εφημερίδας μας ” Η ΦΛΥΑρια των TEEN8ers”.

και η ομάδα του ψηφιακού καναλιού “Crazy 8teens” παρουσίασε στο κανάλι του σχολείου μας την πρώτη εκπομπή τους (πατήστε εδώ) αφου πρώτα συστήθηκαν και είπαν δημόσια γιατί μπήκαν στην ομάδα (ΕΔΩ)

Η χρονιά τελείωσε , αλλά για μας ήταν μόνο η αρχή…

Τα λέμε την επόμενη χρονιά…!

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
  • Share :