8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

17
Μάι
2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου η Γ΄ τάξη του Γυμνασίου μας πραγματοποίησε  εκπαιδευτική επίσκεψη στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Φαλήρου. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεότερης Ιστορίας. Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί:  Αγγελοπούλου Χάιδω,  Βορρίση Αθηνά και  Δανάσκος Φώτης.

Οι μαθητές και μαθήτριες ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο συντηρητή του Κοιμητηρίου Τσούλο Μανώλη, ενώ μετά την ξενάγηση αφιέρωσαν λουλούδια και απήγγειλαν ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών. Τα ποιήματα επελέγησαν με κριτήριο την καταγωγή των ποιητών, προτιμήθηκαν εκείνοι που η καταγωγή τους ταυτίζεται με αυτή των θυμάτων του Α΄ και  Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Επιπλέον, απαγγέλθηκαν στίχοι, προς τιμήν των ηρώων, από την Ιλιάδα του Ομήρου, από τον Οδυσσέα Ελύτη και τη δημοτική μας ποίηση.

Το Κοιμητήριο συντηρείται από την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων (CWGC Commonwealth War Graves Commission ), η οποία δημιουργήθηκε κατά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο με σκοπό να παραμείνει άσβεστη η μνήμη των ανδρών και γυναικών της Κοινοπολιτείας, που πέθαναν κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων πολέμων.

Τα κράτη και η CWGC τιμούν τη μνήμη 1.700.000 ανδρών και γυναικών, που θυσιάστηκαν και στους δύο αυτούς πολέμους, όπως αναφέρεται παραπάνω.  Σε όλη την υφήλιο, σε 23.000 τοποθεσίες σε 154 χώρες, έτσι και στην Ελλάδα  παραχωρήθηκε από το ελληνικό Κράτος, ο συγκεκριμένος χώρος στην Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων, η οποία έχει αναλάβει τη φροντίδα των κοιμητηρίων και των μνημείων.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΔΩ

  • Share :