8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

09
Απρ
2019

«Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Στις 9 Απριλίου 2019 η διασχολική θεατρική ομάδα «Όραμα» του σχολείου μας, παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Προμηθέας  Δεσμώτης» του Αισχύλου στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, μετά από επιλογή. Ο Δήμος Μεσσήνης επέλεξε τη συγκεκριμένη παράσταση μεταξύ πολλών άλλων υποψηφιοτήτων οι οποίες αφορούσαν παραστάσεις Γυμνασίων, Λυκείων και Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και διάφορες άλλες χώρες παγκοσμίως. Τα δρώμενα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ Νέων Αρχαίου Δράματος.

Υπεύθυνη για τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία, την επιλογή κοστουμιών,  την επιλογή των μουσικών κομματιών, του μακιγιάζ και την επιμέλεια του έντυπου υλικού ήταν η εικαστικός/ εκπαιδευτικός Ρόη Μάρκου (Med, PhD). Στην παράσταση συμμετείχαν μαθητές από τις Λυκειακές Τάξεις του 8ου Γυμνασίου-Λ.Τ. Χαλανδρίου, από το 1ο Γενικό Λύκειο Χαλανδρίου και από το ιδιωτικό Λύκειο «Εκπαιδευτική Αναγέννηση».

Οι μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση ήταν (αλφαβητικά) :

  1. Βουμβουράκη Νίκη
  2. Ζήσιμος Γιάννης
  3. Κανελλοπούλου Αγγελική
  4. Κατσαούνος Δημήτρης
  5. Κοσμά Ειρήνη
  6. Κωστόπουλος Κωνσταντίνος
  7. Μακρής Πάνος
  8. Χατζηδάκης Κωνσταντίνος

Το έργο πρωτοπαρουσιαστήκε στο Παλέρμο της Σικελιάς ενταγμένη στο Πρόγραμμα Αδελφοποίησης  (αρ.πρωτ.41035/28.2.18 τμ. Παιδείας Περιφ. Αττικής)  του 8ου Γυμνασίου   &  Λυκειακών Τάξεων Χαλανδρίου, με το Γενικό Λύκειο G. Garibaldi,  Palermo, Secilia, όπου παρουσιάστηκε στις 20 Απριλίου 2018 στο Αρχαίο  Θέατρο Εγέστης (Teatro Greco di Segesta, Palermo) παρουσία της  Kρατικής Iταλικής Tηλεόρασης RAI 1  και συμπεριελήφθη στις ειδήσεις   του καναλιού, την ίδια ημέρα.στην παράσταση. Στιγμιότυπα στο δελτίο ειδήσεων του RAI ( σημείο στο 12:54 – 14:31) Πατήστε εδώ!

Επίσης παρουσιάστηκε την Πέμπτη 14/6/2018 στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Για λεπτομέρειες πατηστε εδώ

Να πως παρουσίασε ο Μεσσηνιακός τύπος την παράσταση: ΕΔΩ

Δείτε στιγμιότυπα της παράστασης από την Αρχαία Μεσσήνη Ε Δείτε φωτογραφίες της παράστασης από την Αρχαία Μεσσήνη ΕΔΩ

  • Share :