8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

13
Μαρ
2019

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!!!

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ»

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ”

με θέμα “Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη” για μαθητές/τριες Δ.Ε. της χώρας – σχ. έτος 2018-2019

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και της καλλιέργειας κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθεί πως οι έφηβοι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα.

Επιβλέποντες καθηγητές: Χρυσανθακοπούλου Κ. , Κορρέ Ε.

  • Διαδικτυακή Ολυμπιάδα Γνώσης επί Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων

την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 και ώρα 9.00 π.μ. (GMT) θα πραγματοποιηθεί Διαδικτυακή Ολυμπιάδα Γνώσης επί Φυσικών και Τεχνολογικών Κινδύνων, υπό την αιγίδα της Ανοιχτής Μερικής Συμφωνίας για την Αντιμετώπιση Μεγάλων Καταστροφών του Συμβουλίου της Ευρώπης (EUR-OPA), σε συνεργασία με τη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας Κύπρου.

Στόχος της Ολυμπιάδας είναι η προώθηση της γνώσης στον τομέα των κινδύνων καθώς και των σχετικών προληπτικών μέτρων. Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους/στις μαθητές/τριες Δευτεροβάθμιας στο σύνολο των 26 κρατών-μελών της Συμφωνίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά στην Αγγλική γλώσσα μέσω της ιστοσελίδας http://www.besafenet.net/ .  Το σχολείο μας συμμετέχει με μια ομάδα μαθητών/τριών από την Α Λυκείου.

Επιβλέποντες καθηγητές : Δανάσκος Φ., Χρυσανθακοπούλου Κ.

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΡΠΑ

Το KIDS SAVE LIVES σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας οργανώνουν το 3ο  Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή. Τα σχολεία που έχουν είδη εκπαιδευτεί θα διαγωνιστούν σε δεξιότητες ΚΑΡΠΑ σε συνθήκες προσομοίωσης στο πλαίσιο ενός μοναδικού πρωταθλήματος ΖΩΗΣ ( KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP )!!

Ο παραπάνω διαγωνισμός θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 3 έως 6 Απριλίου 2019,  σε συνδιοργάνωση με τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές. Το σχολείο μας θα συμμετάσχει με δύο ομάδες μαθητών/τριών, μία από το Γυμνάσιο και μία από το Λύκειο. Οι διαγωνιζόμενοι/ες θα διαγωνιστούν πάνω σε εκπαιδευτικά προπλάσματα, που διαθέτουν ηλεκτρονικές συσκευές αξιολόγησης δεξιοτήτων, εναλλασσόμενοι μεταξύ τους ανά δύο λεπτά.

              Επιβλέποντες καθηγητές : Κολλιάρος Κ., Δανάσκος Φ.

  • Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1 ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (βλέπετε STEM Education).

               Επιβλέπων καθηγητής : Κολλιάρος Κ.

  • 5)   «ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΟ» ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ H2020: «ΟPEN SCHOOLS FOR OPEN SOCIETIES – ΟSOS»

Το σχολείο μας συμμετέχει στο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή (Ευρωπαϊκό Συντονιστή του έργου OSOS), και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στα πλαίσια του διαγωνισμού αναμένεται να αναδειχθούν καλές πρακτικές που συνδέονται με τη μελέτη ενός φυσικού φαινομένου με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι ομάδες μαθητών/τριών σε συνεργασία με τους/τις εκπαιδευτικούς τους θα κατασκευάσουν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και θα περιγράψουν την όλη διαδικασία κατασκευής σε μία «Έκθεση» συνοδευόμενη από φωτογραφικό ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό. Ειδικότερα, στόχοι του διαγωνισμού, είναι αφενός η αύξηση του ενδιαφέροντος των μαθητών/τριών για την επιστήμη και για το πώς επηρεάζει την καθημερινή τους ζωή και αφετέρου η αύξηση του ενδιαφέροντος των εκπαιδευτικών σχετικά με την εισαγωγή της καινοτομίας στην καθημερινή διδασκαλία, βασικό αντικείμενο του έργου OSOS σε συνδυασμό με την προετοιμασία της εισαγωγής της καινοτομίας του «Ανοιχτού σχολείου».

Επιβλέποντες καθηγητές : Δανάσκος Φ., Χρυσανθακοπούλου Κ.

  • Share :