8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

23
Νοέ
2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΛΚΕΘΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Με την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού τμήματος του προγράμματος MEDCIS (http://medcis.eu/), στις 23 Νοεμβρίου  2018 επισκέφθηκε το σχολείο μας, ομάδα του ΕΛΚΕΘΕ αποτελούμενη από την Δρ κα Πάγκου Καλλιόπη Συντονίστρια του Προγράμματος MEDCIS, τον κο Στρεφτάρη Νίκο Θαλάσσιο, Βιολόγο Τεχνικό Επιστήμονα στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ και Υπεύθυνο δράσεων Επικοινωνίας και προβολής του προγράμματος MEDCIS, την κα Αργυροπούλου Αργυρώ Βιολόγο, Τεχνικό Επιστήμονα Υπεύθυνη της Μονάδας Εκπαίδευσης του ΕΛΚΕΘΕ και την κα Γιαννούδη Λουΐζα Χημικό/Ωκεανογράφο. Καλεσμένη στην εκδήλωση ήταν και η κα Πετρίδου Βαρβάρα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Δράσεων Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, η συμβολή της οποίας είναι ιδιαίτερα σημαίνουσα και καθοριστική για την ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών μας δράσεων.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση του προγράμματος MEDCIS και των δράσεων του ΕΛΚΕΘΕ μεταξύ των οποίων και το Διαδικτυακό Επιστημονικό Σχολικό Παιχνίδι. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε σε όλη της την έκταση η επιτυχημένη προσπάθεια της ομάδας του σχολείουμας,«SUPER HOT FIRE HOODY GANG», (αποτελούμενη από τους μαθητές Κεκέ Ιωάννη, Κοτσόλιο Μιχαήλ, Μαράκη Παύλο και Ράπτη Θοδωρή)  η οποία με την καθοδήγηση των συντονιστών εκπαιδευτικών τους (Δανάσκου Φώτη και Χρυσανθακοπούλου Κωνσταντίνας) κατέκτησαν το ειδικό βραβείο του διαγωνισμού.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε εκτενής παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος MEDCIS από την Δρ Κα Πάγκου Καλλιόπη. Στη συνέχεια  έγινε παρουσίαση του Επιστημονικού Σχολικού Παιχνιδιού από τον Κο Στρεφτάρη Νίκο και ολοκληρώθηκε  με παρουσίαση των Εκπαιδευτικών Δράσεων της Μονάδας Εκπαίδευσης του ΕΛΚΕΘΕ από την Κα Ανδριοπούλου Αργυρώ.

Το Διαδικτυακό αυτό παιχνίδι έγινε στα πλαίσια τουΕυρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος MEDCIS, το οποίο στην Ελλάδα συντονίζεται από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. με στόχο την Στρατηγική για την Θάλασσα.

 

  • Share :