8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

17
Οκτ
2018

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MEDICS!!!

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Σε συνέχεια του διαγωνιστικού τμήματος του προγράμματος MEDCIS (http://medcis.eu/), στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, προσκλήθηκε η ομάδας μας SUPERHOTFIREHUDYGANG (αποτελούμενοι από τους μαθητές Κεκέ Ιωάννη, Κοτσόλιο Μιχαήλ, Μαράκη Παύλο και Ράπτη Θοδωρή) μαζί με τους συντονιστές εκπαιδευτικούς (Δανάσκο Φώτη και Χρυσανθακοπούλου Κωνσταντίνα) να παραβρεθεί στη βράβευσή της, που συντονίστηκε από το UNIVERSITA DE SALENTO  στην πόλη του Lecce στην Ιταλία.

Το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. ως Εθνικός Συντονιστής του προγράμματος MEDICS, κάλυψε όλα τα έξοδα μετάβασης και διαμονής της ομάδας μας καθώς και των δύο συνοδών ειδικών επιστημόνων: Αργυροπούλου Αργυρώς Βιολόγο, Τεχνικό Επιστήμονα Υπεύθυνη της Μονάδας Εκπαίδευσης του ΕΛΚΕΘΕ και Στρεφτάρη Νίκου Θαλάσσιο Βιολόγο, Τεχνικό Επιστήμονα στον Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ και Υπεύθυνο δράσεων Επικοινωνίας και προβολής του προγράμματος MEDCIS.

Κατά την διάρκεια της βράβευσης των ομάδων έγινε εκτενής παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος MEDCIS από τον καθηγητή Prof. Alberto Basset, Professor of Ecology Department of LifeS ciences and Biological and Environmental Technologies of the University of Salento.  Στη συνέχεια  ο κος Στρεφτάρης Νίκος και η κα Ανδριοπούλου Αργυρώ παρουσίασαν το πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού και τους εκπαιδευτικούς στόχους που απορρέουν από την Στρατηγική για την Θάλασσα.

Κατά την διάρκεια της εκδρομής η ομάδας μας επισκέφθηκε την πόλη του Lecce. Οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου Prof. FrancaSangiorgio και Dr.DavideCarganille ξενάγησαν την ομάδα στους χώρους του Πανεπιστημίου και ειδικά στα σύγχρονα εργαστήρια Θαλάσσιας Βιολογίας και Περιβάλλοντος. Στη συνέχεια τους ξενάγησαν στην Αραγωνέζικη πόλη του Οτράντο και στην περιοχή του Ανατολικότερου Φάρου της Ιταλικής επικράτειας. Στα πλαίσια της επίσκεψης μας γνωρίσαμε  επίσης τα αξιοθέατα της σύγχρονης και μεσαιωνικής πόλης του Lecce.

  • Share :