8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

15
Οκτ
2018

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΓΕΦΥΡΙ ΣΤΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ – ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ – ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Κατά την διάρκειαεκπαιδευτικής επίσκεψης,στις 11 Οκτωβρίου 2018, μεταβήκαμε στο  Οθωμανικό τοξωτό γεφύρι το οποίο βρίσκεται στα όρια των κοινοτήτων Αγίου Βασιλείου και Σπαθοβουνίου του Νομού Κορινθίας. Το οθωμανικόγεφύριβρίσκεταιέξω από το χωριό και έχειχτιστείπάνω από τον ποταμό Ασωπό. Δυστυχώς, ο περιβάλλων χώρος δεν είναι αντάξιος της ιστορίας,όμως, παρόλα αυτά οι μαθητές και μαθήτριες παρατήρησαν από κοντά την αρχιτεκτονική του καθώς και τον τρόπο με τον οποίο στην εποχήτης Τουρκοκρατίας λάξευαν τις πέτρες και κατόρθωναν να στήσουν μία τόσο σταθερή κατασκευή από την οποία, ακόμα και στις μέρες μας, περνούν και οχήματα.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον ιστορικό χώρο των Δερβενακίων,όπου διεξήχθη η ιστορική μάχη μεταξύ του στρατού του Δράμαλη και των συντεταγμένων επαναστατημένων Ελλήνων.

Φεύγοντας επισκεφθήκαμε την πλωτή γέφυρα της Ποσειδωνίας, η οποία συνδέει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα στην περιοχή του Λουτρακίου. Οι μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν για την λειτουργία της και είδαν τμήμα της Αρχαίας Διόλκου. Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στην πόλη του Λουτρακίου, επιστρέφοντας το απόγευμα στο σχολείο μας.

Το πως περάσαμε δείτε το στο ψηφιακό μας κανάλι! Εδώ

  • Share :