8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

15
Οκτ
2018

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Στις 2-10- 2018 και στις 10-10 2018  το Β1 και το Β2 Γυμνασίου επισκέφθηκε  το  Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο προκειμένου οι μαθητές να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Από τον αρχαίο κόσμο στο Βυζαντινό» αλλά και να δουν την περιοδική ψηφιακή έκθεση προηγμένης τεχνολογίας  « Ο Πανάγιος Τάφος : Το μνημείο και το έργο».

Η διδακτική επίσκεψη οργανώθηκε μέσα στα πλαίσια του μαθήματος της βυζαντινής ιστορίας από τη διδάσκουσα Χρύσα Νικολαράκου ,η οποία μαζί με τις καθηγήτριες Χριστίνα Γκίνη και Ελένη Πούλου συνόδευσαν τους μαθητές και απόλαυσαν και αυτές με τη σειρά τους την εκπαιδευτική εκδρομή. 

  

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μας παρουσίασαν με πολύ κέφι οι αρχαιολόγοι κ Ουρανία Φατόλα και ο κ Θεόδωρος Βοσνίδης . Τα παιδιά μέσα από την παρατήρηση των εκθεμάτων και την καθοδήγηση των αρχαιολόγων κατανόησαν ότι στην πρώιμη βυζαντινή ιστορία το παλαιό με το καινούργιο συμπορεύονται . Ο τρόπος ζωής, ο υλικός πολιτισμός, αλλά και τα καλλιτεχνικά μοτίβα της αρχαιότητας επιβιώσαν  και στην πρώιμη βυζαντινή ιστορία. Τέλος τα παιδιά  ζωγράφισαν το δικό τους αγαπημένο βυζαντινό αντικείμενο ενώ είχαν και λίγο χρόνο να απολαύσουν το κήπο του Μουσείου.  

  • Share :