8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

08
Σεπ
2018

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ MEDCIS Scientific Game

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετέχει το σχολείο μας , λάβαμε μέρος σε ένα Διαδικτυακό Πανευρωπαϊκό παιχνίδι με τίτλο MEDICS, το οποίο διοργανώθηκε από το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΣΑΛΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ με  θέμα τη Διαχείριση και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Συντονιστές των ομάδων από τα Ελληνικά σχολεία  που πήραν μέρος ήταν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΛΚΕΘΕ και υποστηρίχτηκε από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων της Β΄ Αθήνας κα Πετρίδου Βαρβάρα.

Από το σχολείο μας στην τελική φάση προκρίθηκε μία ομάδα : SUPERHOTFIREHOODYGANG αποτελούμενη από τους μαθητές της Α Λυκείου : ΚΕΚΕ ΙΩΑΝΝΗ, ΚΟΤΣΟΛΙΟ ΜΙΧΑΗΛ, ΜΑΡΑΚΗ ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΡΑΠΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟ.

Συντονιστές και Υποστηρικτές της ομάδας και όλης της δράσης ήταν οι εκπαιδευτικοί : κα Χρυσανθακοπούλου Κωνσταντίνα και κος Δανάσκος Φώτης.

Η ομάδας μας κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  έχοντας λάβει την υψηλότερη βαθμολογία για την επιλογή του θέματος και για την παραγωγή του ηλεκτρονικού υλικού.

Το έργο της ομάδας μας: ENDLESSPOLUTION αναφέρεται  στην θαλάσσια ρύπανση,  την επιβάρυνση του οικοσυστήματος και τους τρόπους αντιμετώπισης τους, κρίθηκε από την Κριτική Επιτροπή  των Καθηγητών  του Πανεπιστημίου ως ιδιαίτερα εξαιρετικό. Λόγω του θέματος που ανέπτυξαν, του παγκόσμιου ενδιαφέροντος  για την μόλυνση της θάλασσας από τις βιομηχανίες και τα πλοία με τον τρόπο που παρουσιάστηκαν,  καθώς και για τη χρήση του εξειδικευμένο  λογισμικού που χρησιμοποίησαν  για την παρουσίαση του,  βραβεύτηκε με το ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΑΒΕΊΟ.

Η βράβευση τους θα πραγματοποιηθεί  STIW 28 Σεπτέμβρη του 2018 σε ειδική τελετή στην Ιταλία.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ENDLESS POLLUTION FINAL

 

  • Share :