8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

15
Ιούν
2018

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΑΙΣΧΥΛΟΥ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

“ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ” ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ

Πολιτιστικό Πρόγραμμα

ΘΕΜΑ:

Η προετοιμασία θεατρικής παράστασης αρχαίας τραγωδίας.

Μέσα από τη λογοτεχνική επαφή με το έργο θα επιδιωχθεί η προσέγγιση των παιδαγωγικών διαστάσεων που απορρέουν από το κείμενο, αλλά και των ηθικών στοιχείων, των ιδεολογικών, των ηθών και των εθίμων. Επίσης θα προσεγγιστεί η καλλιτεχνική  ενότητα των εικαστικών εφαρμογών που θα απαιτηθούν για την ολοκλήρωση της θεατρική παράστασης.

Υπεύθυνοι καθηγητές: 

Μάρκου Ρόη (ΠΕ08) και Κωνσταντίνος Κολλιάρος (ΠΕ04.01)

Παρουσίαση Δράσης :

Θεατρική παράσταση της  Μαθητικής Θεατρικής ομάδας «ΟΡΑΜΑ» των σχολείων Χαλανδρίου 8ο Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις &  1ο Γυμνάσιο σας  την Πέμπτη 14/6/2018 στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, ώρα 20.30,  του Αρχαίου Δράματος «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στους Αετούς Πιλότους της Αεροπορίας μας  και ιδιαίτερα στον Έλληνα Ήρωα Γιώργο Μπαλταδώρο.

Επίσης  έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αδελφοποίησης  (αρ.πρωτ.41035/28.2.18 τμ. Παιδείας Περιφ. Αττικής)  του 8ου Γυμνασίου   &  Λυκειακών Τάξεων Χαλανδρίου, με το Γενικό Λύκειο G. Garibaldi,  Palermo, Secilia, όπου παρουσιάστηκε στις 20 Απριλίου 2018 στο Αρχαίο  Θέατρο Εγέστης (Teatro Greco di Segesta, Palermo) παρουσία της  Kρατικής Iταλικής Tηλεόρασης RAI 1  και συμπεριελήφθη στις ειδήσεις   του καναλιού, την ίδια ημέρα.στην παράσταση. Στιγμιότυπα στο δελτίο ειδήσεων του RAI ( σημείο στο 12:54 – 14:31) Πατήστε εδώ!

Βίντεο  παράστασης: στιγμιότυπο 1,  στιγμιότυπο 2,    στιγμιότυπο 3,     στιγμιότυπο 4,    

στιγμιότυπο 5,   στιγμιότυπο 6 στιγμιότυπο 7,   στιγμιότυπο 8

 

 

 

 

  • Share :