8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

16
Μάι
2018

ΈΝΑ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΛΥΚΕΙΟΥ : ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΗΣ Θ. ΤΑΣΙΟ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

«Δίολκος για 1500 χρόνια» σε σενάριο, κείμενο, εικόνες, 

διεύθυνση και αφήγηση  του Θ. Τάσιου.

ένα διαθεματικό μάθημα για την Α΄ Λυκείου

Στο σχολείο μας, για πέμπτη συνεχή χρονιά,  υλοποιείται διαθεματική διδασκαλία η οποία αφορά στο συνδυασμό δύο διαφορετικών επιστημονικών πεδίων (από τις θεωρητικές  και τις θετικές επιστήμες, βλ. σχετικά στις αναφορές προηγουμένων ετών στην ιστοσελίδα του σχολείου και στην ιστοσελίδα της υπεύθυνης εκπαιδευτικού www.vorrisi.gr ).

Στο πλαίσιο της διδασκαλίας αυτής, σήμερα Τρίτη, 15 Μαΐου 2018,  κατά τη διάρκεια δύο διδακτικών ωρών, με τη συμμετοχή των τμημάτων Α1 και Α2 του Λυκείου μας, την παρουσία συναδέλφων εκπαιδευτικών και τη συνεργασία του  Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Θεοδόση Τάσιου,  πραγματοποιήθηκε καινοτόμα δράση.  Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο Καθηγητής μίλησε στους μαθητές για την τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, ενώ προβλήθηκε η ταινία «Δίολκος για 1500 χρόνια» (πατήστε εδώ).

Η διαδικασία υλοποίησης του διαθεματικού μαθήματος,  για το τρέχον σχολικό έτος, έχει ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες και θα ολοκληρωθεί (όπως κάθε χρόνο) με προγραμματισμένη αξιολόγηση. Διανέμεται στους μαθητές ερωτηματολόγιο το οποίο αφορά στα δύο διαφορετικά επιστημονικά πεδία διδασκαλίας και ζητείται από αυτούς, να συμπληρωθεί. Οι εκπαιδευτικοί (υπεύθυνη και συνεργαζόμενη εκπαιδευτικός) παραλαμβάνουν συμπληρωμένα τα ερωτηματολόγια  από τους  μαθητές  και εργάζονται για τη βελτίωση του μαθήματος πραγματοποιώντας τις απαραίτητες διορθώσεις/τροποποιήσεις  στο σχεδιασμό του  για  την επόμενη σχολική χρονιά.

Την ευθύνη  για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του συγκεκριμένου μαθήματος,  έχει η  Αθηνά Βορρίση (PhD), ενώ  συμμετέχει και η φυσικός του σχολείου μας,  Κωνσταντίνα Χρυσανθακοπούλου (βλ. σχετικό φωτογραφικό υλικό) .

  • Share :