8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

20
Απρ
2018

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ HELMEPA

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων και διδακτικών επισκέψεων των μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας , επισκεφθήκαμε ην HELMEPA.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής μας στο χώρο της οι μαθητές και μαθήτριες της  Β τάξεως του Γυμνασίου επισκέφθηκαν με την συνοδεία των εκπαιδευτικών: Χρυσανθακοπούλου Κωνσταντίνας, Τσονοπούλου Μαρίας Χριστίνας  και Δανάσκου Φώτη, το χώρο στον οποίο ευρίσκονται τα γραφεία και η έκθεση της HELMEPA στον Πειραιά. Η HELMEPA είναι η Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος,  ένας μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός και αποτελεί μια πρωτοποριακή εθελοντική δέσμευση Ελλήνων ναυτικών και πλοιοκτητών για την προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση των πλοίων και όχι μόνο.

O Υπεύθυνος επιστήμων κος Ιωάννης Πεσματζόγλου, Θαλάσσιος Βιολόγος, μας ξενάγησε στο χώρο και προσπάθησε να κάνει μία ανάλυση της συμβολής της Ένωσης προσφέροντας περιβαλλοντική πληροφόρηση και ενημέρωση για τις πραγματικές διαστάσεις της θαλάσσιας ρύπανσης και το μερίδιο της ευθύνης μας στη δημιουργία και την εξαφάνισή της.

 Παρακολουθήσαμε την προβολή δύο ντοκιμαντέρ για την Μεσόγειο Θάλασσα και το ναυάγιο του  ΒΡΕΤΤΑΝΙΚΟΥ  καθώς επίσης και ένα για τα πλαστικά και την πορεία τους μέσα στη θάλασσα και τον χρόνο. Μέσα από την ενημέρωση που μας έγινε δόθηκε η  ευκαιρία στους/στις μαθητές και μαθήτριες μας να μάθουν τι σημαίνει “θαλάσσιο περιβάλλον” και πώς η ζωή μας εξαρτάται από αυτό. Καθώς το πρόβλημα της ρύπανσης ακτών και θαλασσών με απορρίμματα και ειδικά με πλαστικά έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχουμε όλοι μας χρέος να γίνουμε μέρος της λύσης μειώνοντας τον όγκο των σκουπιδιών που παράγουμε, κάνοντας ανακύκλωση και συμμετέχοντας σε δράσεις καθαρισμού και ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η μετακίνηση με τουριστικό λεωφορείο και η ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών έγινε με την αποκλειστική ευθύνη και χορηγία της HELMEPA.

 

 

  • Share :