8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

01
Απρ
2018

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ 2018

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Το σχολείο μας  πήρε μέρος στη δράση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ 2018 με θέμα «Σεισμοί: Εξερευνώντας τα σημερινά επιτεύγματα, τις μελλοντικές προκλήσεις και προσδοκίες».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 30 Μαρτίου με 1 Απριλίου 2018.

Την Παρασκευή το απόγευμα έγινε στους μαθητές/τριες ενημέρωση για το πρόγραμμα του κοινοβουλίου και χωρίστηκαν τα σχολεία σε επιτροπές ανάλογα με το θέμα που είχαν ασχοληθεί. Εμείς ήμασταν στην πρόληψη των καταστροφών. Κατόπιν ο κ. Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μίλησε στους μαθητές/τριες για τον σεισμό και τα χαρακτηριστικά του.

Το Σάββατο, αφού έγινε μία παρουσίαση προς τους μαθητές/τριες από τον υπεύθυνο επιστήμονα Γεωλόγο – Σεισμολόγο  κ.Χαραλαμπάκη, έγιναν οι παρουσιάσεις των εργασιών κάθε σχολείου. Η εργασία μας δεν πήρε καμία παρατήρηση για διόρθωση. Ήταν η πιο πλήρης. Μάλιστα ο κ.Χαραλαμπάκης χρησιμοποίησε κάποια στοιχεία της παρουσίασης μας ως παραδείγματα .

Την Κυριακή όλοι οι μαθητές/τριες των σχολείων έφτιαξαν μαζί μία παρουσίαση με τα συμπεράσματά τους και την παρουσίασαν στην ολομέλεια. Κατόπιν έγινε ψηφοφορία για να εκλεγούν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι μαθητές/τριες μας έδειξαν ζήλο και πνεύμα συνεργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του κοινοβουλίου. Συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους και με τα άλλα σχολεία, και υποστήριξαν ο ένας τον άλλο. Τους συγχαίρουμε γι’ αυτό.

Όλοι οι μαθητές/τριες μας έφυγαν ενθουσιασμένοι  και με την ευχή να πάρουμε πάλι μέρος και την επόμενη χρονιά.

Η παρουσίαση των μαθητών/τριων μας θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΠ στο σημείο «Με τα μάτια των παιδιών».

Εμψυχώτρια και συνοδός της ομάδας του σχολείου μας ήταν η Φυσικός κ. Χρυσανθακοπούλου.

 

  • Share :