8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

23
Μαρ
2018

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της ομάδας η οποία θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας στη δράση Εθνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο της Επιστήμης 2018 πραγματοποιήθηκαν δύο διαλέξεις στο σχολείο μας από διακεκριμένους επιστήμονες.

Η πρώτη έγινε στις 5 Μαρτίου 2018 από τον Δρ. Ιωάννη Καλογερά Σεισμολόγο – Διευθυντή Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο κ.Καλογεράς έκανε μία αναλυτική παρουσίαση στους μαθητές/τριες για τους σεισμούς. Τι είναι, πώς προκύπτουν, πώς μετριέται το μέγεθος τους, πώς δουλεύουν οι σεισμογράφοι και τι προβλήματα δημιουργούν.

Κατόπιν πραγματοποίησε με τους μαθητές/τριες ένα βιωματικό εργαστήριο σεισμών με μακέτες που είχε φέρει ο ίδιος.

Η διάλεξη προβλήθηκε και βιντεοσκοπήθηκε μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας e-twinning.

Η δεύτερη έγινε στις 22 Μαρτίου 2018 από την  Δρ. Αναστασία Ιωακειμίδου Τοπογράφο-Πολιτικό Μηχανικό, Msc Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών, του τμήματος εκπαίδευσης του ΟΑΣΠ,. Η κ. Ιωακειμίδου έκανε μία αναλυτική παρουσίαση στους μαθητές/τριες για το  τι σημαίνει πρόληψη στους σεισμούς, με παραδείγματα, στατιστικές, και αναφορά σε ιστοσελίδες από όπου οι μαθητές/τριες θα μπορούσαν να αντλήσουν υλικό για την εργασία τους. Αυτή η παρουσίαση οργάνωσε στο μυαλό των παιδιών τις γνώσεις και τις ιδέες που είχαν για το σεισμό και την πρόληψη καταστροφών και έτσι μπόρεσαν να φτιάξουν την παρουσίαση τους για το Κοινοβούλιο.

Και οι δύο επιστήμονες βοήθησαν πολύ τους μαθητές/τριες μας και τους ευχαριστούμε θερμά.

Οι διαλέξεις οργανώθηκαν από τον κ. Δανάσκο η πρώτη και από την κ.Χρυσανθακοπούλου η δεύτερη.

 

  • Share :