8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

19
Μαρ
2018

ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ – ΠΟΣΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΗΝ;

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος Αστρονομίας   «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα… πόσα από αυτά μπορεί να δει όμως;» η Αστροφυσικός Δρ. Μαργαρίτα Μεταξά, συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπισης, μίλησε στους μαθητές/τριες του προγράμματος  για το πρόβλημα της φωτορύπανσης, τις αιτίες, τις επιπτώσεις στους ανθρώπους και το περιβάλλον και για το διεθνές πρόγραμμα «Πλανήτης Γη το βράδυ»-«Globe at night» με το οποίο γίνεται μέτρηση της φωτορύπανσης σε κάθε περιοχή από τους πολίτες και στο οποίο συμμετέχει το περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα .

Η ομιλία ήταν πολύ ζωντανή , απλοποιημένη και τα παιδιά συμμετείχαν πολύ στην ομιλία λέγοντας τις απόψεις τους και απαντώντας στις ερωτήσεις της κ. Μεταξά.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε και βιντεοσκοπήθηκε από την εκπαιδευτική πλατφόρμα e-twinning του Υπουργείου Παιδείας.

Είχαμε την τιμή να παρακολουθήσει την εκδήλωση η υπεύθυνη περιβαλλοντικών προγραμμάτων κ. Βαρβάρα Πετρίδου ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της υπεύθυνης του προγράμματος Αστρονομίας κ. Χρυσανθακοπούλου η οποία και διοργάνωσε την εκδήλωση.

 

  • Share :