8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

14
Φεβ
2018

Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ…

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

«Η εκμετάλλευση της γεωποικιλότητας και οι συνέπειές της…»

Ένα προγραμμα Περιβαλλοντικης αγωγής.

ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:  Παγκόσμια Γεωπάρκα.  Η Γεωποικιλότητα – Βιοποικιλότητα,  η Κλιματική αλλαγή και τα μνημεία του φυσικού περιβάλλοντος  στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη

 

ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ- ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

Κατά την διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος θα μελετήσουμε το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη ένα από τα δύο παγκόσμια Γεωπάρκα της Κρήτης. Το συγκεκριμένο Γεωπάρκο έχει εντυπωσιακές μορφές αναγλύφου , σπήλαια και καρστικές μορφές, θέσεις απολιθωμάτων, σημαντικό φυσικό περιβάλλον με στοιχεία αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με αυτό, μοναδικό ανάγλυφο και μία πανέμορφη ακτογραμμή. Οι μαθητές/τριες θα έρθουν σε επαφή με ένα μοναδικό πλούτο γεωλογικών μνημείων και τοπίων φυσικού κάλους και ένα πλούσιο και μοναδικό φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον έτσι ώστε να κατανοήσουν τους λόγους που το συγκεκριμένο Γεωπάρκο είναι ενταγμένο στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων UNESCO.

  

Θα έρθουμε σε διαδικτυακή επαφή με μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς από άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού μέσα από την διαδικτυακή πλατφόρμα E Twinning.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:

Οι μαθητές/τριες να αποκτήσουν βασικές γνώσεις για τους γεωτόπους και τα γεωπάρκα, να κατανοήσουν τη γεωλογική εξέλιξη της περιοχής , να ανακαλύψουν βιωματικά την ποικιλομορφία της ζωής στα γεωπάρκα , να παίξουν και να χαρούν στο φυσικό περιβάλλον και να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις για την σωστή διαχείριση των μοναδικών αυτών περιοχών και την προσπάθεια για μείωση της ρύπανσης .  Μέσα από τη συνεργασία με σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού θα ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις πάνω στα θέματα που θα επεξεργαστούμε.

Παίρνουν μέρος μαθητές της Α γυμνασίου.

Υπεύθυνοι καθηγητές:

Φ. Δανάσκος ΠΕ04.5, Κ. Χρυσανθακοπούλου ΠΕ04.1, Δ. Προβής

Το προγραμμα έχει πάρει πιστοποίσηση eTwinning (etw_certificate_163962_el)

Κατά την διάρκεια υλοποίησης του έργου συνεργαστήκαμε με σχολείο στην Κροατία μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Twinspace :

Και για περισσότερες πληροφορίες και υλικό  στο ETwinninng… πατήστε εδώ    και  εδώ και  εδώ

Παρουσίαση Δράσης :

 

 

 

  • Share :