8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

11
Δεκ
2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

 

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Αρχαίας Ελληνικής ιστορίας  και Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, οι μαθητές της Α’ γυμνασίου  επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης. Παιδιά και συνοδοί καθηγητές χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και ξεναγηθήκαμε από ειδικευμένους ξεναγούς.

Αρχικά περπατήσαμε στον προθάλαμο του ισογείου και βρεθήκαμε στον πρώτο εκθεσιακό χώρο, την ευρύχωρη αίθουσα με το κεκλιμένο γυάλινο δάπεδο, όπου παρουσιάζονται ευρήματα από τις κλιτύς (πλαγιές) του βράχου της Ακρόπολης. Το γυάλινο δάπεδο (που έκανε πολλούς από τους μαθητές μας να αισθανθούν ανασφάλεια) επιτρέπει την θέαση στην αρχαιολογική ανασκαφή, ενώ η ανηφορική κλίση της παραπέμπει στην ανάβαση προς την Ακρόπολη. Είδαμε καθημερινά , άλλα και πιο πολυτελή αγγεία ερυθρόμορφου και μελανόμορφου ρυθμού, καθώς και εντυπωσιακά λατρευτικά αναθήματα!

Στη συνέχεια, πλησιάσαμε και φωτογραφηθήκαμε με τις Καρυάτιδες, καθώς ακούγαμε την ιστορία τους και εστιάζαμε στην πυκνή πλεξούδα στα μαλλιά  τους που μάθαμε ότι είναι έτσι για στατικούς λόγους, αφού έπρεπε να ενισχυθεί ο λαιμός τους για να μπορούν να λειτουργούν ως κίονες του Ερεχθείου!

Στον δεύτερο όροφο, περπατήσαμε ανάμεσα στους αρχαϊκούς κούρους και τις κόρες, για να φτάσουμε στον τρίτο όροφο και με θέα το μνημείο της ακρόπολης να μελετήσουμε τις παραστάσεις στα αετώματα, τις μετόπες και τις ζωφόρους του μνημείου.

Η ξενάγηση μας έκλεισε με μια επίσκεψη στο δεύτερο όροφο όπου θαυμάσαμε μια ευφάνταστη μακέτα της Ακρόπολης φτιαγμένη από 120.000 lego!!! Η μακέτα κατασκευάστηκε σε περίπου 300 ώρες από τον Ryan McNaught και είναι  δωρεά του Μουσείου Nicholson στο Σύδνεϋ.

 

  • Share :