8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

21
Νοέ
2017

ΓΙΟΡΤΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

28η Οκτωβρίου – επέτειος του ΟΧΙ

 

28η Οκτωβρίου, η πρώτη γιορτή του χρόνου! Η επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις, στην ουσία σηματοδοτεί την έναρξη του πολέμου με την Ιταλία.

Οι περισσότερες χώρες συνηθίζουν να γιορτάζουν την λήξη ενός πολέμου, και την έλευση της ειρήνης. Στην προκειμένη περίπτωση, η Ελλάδα γιορτάζει την είσοδο της στον πόλεμο του ’40! Στην πραγματικότητα, ο εορτασμός αφορά όλο το έπος του 1940 και τις επιτυχίες της χώρας μας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η γιορτή στο σχολείο, όπως κάθε χρόνο, εκτός από τον επετειακό της χαρακτήρα, συνδυάζεται με την βράβευση των μαθητών μας, με βάσει τις περσινές τους επιδόσεις, καθώς και τον καθορισμό των σημαιοφόρων και των παραστατών τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στις παρελάσεις.

Φέτος αρίστευσαν στο σχολείο μας συνολικά σε Γυμνάσιο και Λύκειο 85 μαθητές μας!!! Συγχαρητήρια από όλους μας!!!!

Η γιορτή μας αυτή τη χρονιά είχε μια νότα διαδραστική.  Αρχικά παρουσιάστηκε  ένα σύντομο αφιέρωμα στα γεγονότα του ΄40, με βίντεο, κινούμενα σχέδια και τραγούδια που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες  Ε. Μανώλογλου και Α. Μπαλαδήμα.

 

Στη συνέχεια, οι μαθητές μας εμπνευσμένοι από την ημέρα και την ανάγνωση του ποιήματος «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τάσου Λειβαδίτη, εξέφρασαν και δήλωσαν τις δικές τους αντιστάσεις, τα δικά τους ΟΧΙ: « ΟΧΙ στον φασισμό» , «ΟΧΙ στον ρατσισμό», «ΟΧΙ στην εγκατάλειψη των ονείρων μας», «ΟΧΙ στην βία», «ΟΧΙ δεν θα τα παρατήσω!», «ΟΧΙ στην κρίση και στον πόλεμο», «ΟΧΙ στα απραγματοποίητα όνειρα», «ΟΧΙ στη συνήθεια»… Το πανό, που δημιουργήθηκε, βρίσκεται αναρτημένο στο χώρο τους σχολείου μας!

  

Τα παιδία μας είναι πάντα δημιουργικά και με τον δικό τους τρόπο και το κατάλληλο ερέθισμα, δεν διστάζουν να μας εκπλήσσουν και να στέλνουν πάντα ένα ελπιδοφόρο και θετικό μήνυμα για τα μελλούμενα!!!

  • Share :