8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

07
Μάι
2017

Παγκόσμια άσκηση σεισμού

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Το σχολείο μας ,για δεύτερη συνεχή χρονιά, πήρε μέρος στην παγκόσμια άσκηση σεισμού η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 στις 1020 π.μ. το σχολείο μας είναι το μοναδικό σχολείο στην Ελλάδα το οποίο συμμετέχει στην παγκόσμια άσκηση σεισμού.
Η άσκηση διοργανώθηκε από τον οργανισμό Shakeout(http://www.shakeout.org/home.html) ο οποίος εδρεύει στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας μαζί με άλλους 52,9 εκατομμύρια ανθρώπους πραγματοποίησαν ταυτόχρονα, αυτήν την ημερομηνία και ώρα, άσκηση σεισμού. Η πλειοψηφία των μαθητών αντιμετώπισε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα την άσκηση, και τους συγχαίρω για αυτό.
Οι παραπάνω αξίες αποκτήθηκαν με την προετοιμασία της προηγούμενης σχολικής χρονιάς η οποία πραγματοποιήθηκε σε δύο στάδια. Πρώτον με ενημερώσεις των μαθητών, για το τι είναι σεισμός και πώς προστατεύομαι από αυτόν, από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (http://www.oasp.gr/) μέσω της προϊσταμένης του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης και Πρόληψης κ. Γκουντρομίχου, την οποία ευχαριστώ θερμά, και από την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του 8ου Γυμνασίου με Λ.Τ. κ. Χρυσανθακοπούλου με συνεχή ενημέρωση και επίλυση αποριών και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων. Δεύτερον με πολλές ασκήσεις σεισμού κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 σε όλους τους χώρους του σχολείου όπως αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα εκδηλώσεων, διαδρόμους και προαύλιο.

Η υπεύθυνη πολιτικής προστασίας
Χρυσανθακοπούλου Κωνσταντίνα
Φυσικός

  • Share :