8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

24
Νοέ
2022

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ Κας Νομικού στον Όμιλο Γεωεπιστημών του σχολείου μας

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων/Ομίλων του σχολείου μας, στις 24 Νοεμβρίου 2022 επισκέφθηκε τον Όμιλο Γεωεπιστημών η κα Εύη Νομικού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στους/ις  μαθητές και μαθήτριες του Ομίλου έγινε μία ενδελεχής παρουσίαση της Επιστήμης της Γεωλογίας και της θέσης της Γυναίκας Επιστήμονα στο χώρο αυτό. Παρουσιάστηκε το Διεθνές Πρόγραμμα Εξερεύνησης των Ωκεανών (International Ocean Discovery Program, IODP) για την πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνητικών γεωτρήσεων στο ηφαιστειακό σύμπλεγμα της Σαντορίνης. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν εκ μέρους της χώρας μας τρεις Ελληνίδες επιστήμονες με κύρια εκπρόσωπό μας την κα Εύη Νομικού.
Το ενδιαφέρον όλων ήταν αμείωτο καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης και η κα Νομικού κράτησε το ενδιαφέρον όλων μας αμείωτο με παρουσίαση της αποστολής και προσομοίωση της Γεώτρησης.
Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι μας έδωσε τη δυνατότητα να συνδεθούμε διαδικτυακά μαζί της στη διάρκεια της ωκεανογραφικής αποστολής. Κατά τη διάρκεια της αποστολής που  θα πραγματοποιηθεί με το ερευνητικό σκάφος “Joides Resolution” μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα μας δοθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τη ζωή όλων των Επιστημόνων στο Ωκεανογραφικό Σκάφος και την ίδια την κα Νομικού να συμμετέχει στις έξι υποθαλάσσιες γεωτρήσεις (δύο μέσα στην Καλντέρα της Σαντορίνης σε βάθος έως 360 μέτρων από την επιφάνεια του πυθμένα και ακόμη τέσσερις σε βάθος έως 860 μέτρων).
  • Share :