8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

06
Οκτ
2022

Η Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων, που διοργανώνει το σχολείο μας, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 επισκεφθήκαμε το Γεωπάρκο Λαυρεωτικής, υπό ένταξη στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων UNESCO.
Οι μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γεωποικιλότητας UNESCO (στις 6 Οκτωβρίου) και τη συνοδεία του Διευθυντή κου Κολλιάρου Κωνσταντίνου και των εκπαιδευτικών κου Δανάσκου Φώτη, Χουντή Έφη, Παπαπάνου Κώστα, επισκέφτηκαν και περιηγήθηκαν με σειρά :
α. το αρχαίο θέατρο Θορικού, όπου πραγματοποιήθηκε ένα ανοιχτό μάθημα για την θεσμό των Γεωπάρκων και τον Γεωλογικό και Μεταλλευτικό πλούτο του Γεωπάρκου Λαυρεωτικής.
β. το Γεώτοπο «Τόμπολο – Αγίας Μαρίνας», όπου είδαν κι άκουσαν για τις σύγχρονες διεργασίες του πλανήτη μας και το επάγγελμα του Γεωλόγου
γ. το Ορυκτολογικό και Μεταλλευτικό Μουσείο Αγίου Κωνσταντίνου Καμάριζας, όπου είχαν την ευκαιρία να δούνε την μεγάλη ποικιλότητα των ορυκτών του Λαυρίου και να ακούσουν για την ιστορία αυτού του τόπου.
Συνοδοί μας στη επίσκεψή μας αυτή ήταν οι συνεργάτες του Γεωπάρκου Λαυρεωτικής, κ. Βασιλική Μπαρσάκη, Γεωλόγος – Γεωπεριβαλλοντολόγος και ο κ. Παναγιώτης Παπασταυρόπουλος, Μεταλλειολόγος Μηχανικός.
  • Share :