8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

03
Μαρ
2022

ΤΟ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 6ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Αποτίμηση της Ημερίδας «Σπάω τα δεσμά μου ΟρίΖΩ την καρδιά το μυαλό και το σώμα μου»

Συμμετέχοντας στις δράσεις που γίνονται στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, η  ομάδα των εφήβων βουλευτών και των σχολικών  πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υλοποίησε στις 8 Μαρτίου με ιδιαίτερη επιτυχία τη ημερίδα που είχε τίτλο «Σπάω τα Δεσμά μου ορίΖΩ την καρδιά το μυαλό και το σώμα μου». Εξαιτίας των περιορισμών  που επιτάσσει η πανδημία Covid,  η συνάντηση έγινε τόσο διαδικτυακά,  ώστε να μπορούν να παραστούν οι επίτιμοι προσκεκλημένοι – συμμετέχοντες και οι γονείς των μαθητών μας,  όσο και δια ζώσης για τους μαθητές του σχολείου μας.

Πιστεύουμε ότι οι έφηβοι βουλευτές κατάφεραν να ενημερώσουν και κυρίως να  ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές  μας  για την πορεία του γυναικείου κινήματος, τη δυναμική του κινήματος του metoo, τη δραματική αύξηση των γυναικοκτονιών στη χώρα μας ( και όχι μόνο) , τις πολιτικές που προωθεί η ΕΕ για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων. Παράλληλα οι μαθητές μας  έδωσαν  συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν τα θύματα και οι παρατηρητές της έμφυλης βίας αλλά και οδηγίες  στους νέους ανθρώπους για το ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι υγιείς ερωτικές σχέσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος η δημοτική σύμβουλος  και επικεφαλής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας  Ευγενία Κατούφα  αναφέρθηκε στους αγώνες και στην προσφορά των γυναικών στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα μας παρουσίασε το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Χαλανδρίου , στο οποίο μπορούν να προσφύγουν γυναίκες θύματα της έμφυλης βίας . Η ψυχολόγος κ Ειρήνη Μάρη από  Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας , και η κοινωνική λειτουργός κ Βασιλική Αλεξάκη από το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της Ψυχικής Υγείας του Δήμου Κηφισίας «Προνόη» εξήγησαν στους μαθητές ότι πρέπει να θέτουν και να καθιστούν σεβαστά τα δικά τους όρια στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Τέλος  στην ημερίδα μας απηύθυναν χαιρετισμό η ευρωβουλευτής κ Έλενα Κουντουρά, η οποία σκιαγράφησε  τις πολιτικές που προωθεί η Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και η κ Βαρβάρα Πετρίδου εκπροσωπώντας τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας .

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους επίτιμους προσκεκλημένους μας για τις καίριες παρεμβάσεις τους, τους μαθητές και τους γονείς ,που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ημερίδα και κυρίως τα παιδιά και τους καθηγητές  που την  οργάνωσαν. Για το τέλος αφήσαμε το βίντεο και την αφίσα, την καλλιτεχνική παρακαταθήκη, που μας άφησαν οι έφηβοι βουλευτές μας προκειμένου να μας ευαισθητοποιήσουν, ώστε να μη θρηνήσουμε καμία άλλη γυναικοκτονία στη χώρα μας. Το βίντεο θα το βρείτε στο κανάλι you tube του σχολείου μας .

 

 

  • Share :