8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

02
Μαρ
2022

Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΗΠΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗ!

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Ο σχολικός κήπος – λαχανόκηπος του 8ου Γυμνασίου – Λ.Τ Χαλανδρίου είναι γεγονός!!!!!!

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος « ‘Εργαστήρια Δεξιοτήτων» της Α’ τάξης του Γυμνασίου μας, καθώς και του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Φύτεψέ με και θα δεις τι θα σου δώσω», οι μικροί  μας κηπουροί, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Χουντή Ε. και Αυγερινού Ε. μέσα από μια σειρά μελετών,  ερευνών και δραστηριοτήτων, απέκτησαν  οικολογικές συμπεριφορές και ευαισθησίες για την προστασία του περιβάλλοντος, και δίνοντας μεγάλη προσοχή στην κλιματική αλλαγή που βιώνουμε, υλοποίησαν το σχολικό λαχανόκηπο μας, τον κήπο της αειφορίας .

Ένα υπέροχο εργαστήρι,  το οποίο πέτυχε  τη διεπιστημονική μάθηση  καθώς και την  ηθική ανάπτυξη των μαθητών μας με την ανιδιοτελή βοήθεια του Δήμου μας , των γεωπόνων  κ. Δανάσκου Μ. και Κολλιάρου Η.  και του  εκπαιδευτικού κ. Δανάσκου Φ.

                               Η δική μας δεξαμενή

Παράλληλα οι μαθητές της ίδιας τάξης του σχολείου μας  σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου ,  κατανοώντας   την αξία του νερού μέσα από την ιστορική διαδρομή της πόλης τους,  ανέδειξαν  τόσο τα στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς , όσο και την  περιβαλλοντική συνείδησή τους,  στο πλαίσιο του WP5_D.5.3.2 & D.5.3.3 του έργου «Αδριάνειο Υδραγωγείο Cultural H.ID.RA.N.T._UIA.»

Μέσα από τα εργαστήρια που πραγματοποίησαν οι μαθητές μας   στο σχολείο, ο σχεδιασμός, ο χώρος τοποθέτησης της δεξαμενής καθώς και η τελική ανάδειξη της λειτουργίας της δικής μας δεξαμενής είναι πια πραγματικότητα.

Ο λαχανόκηπός μας θα έχει τη δική του δεξαμενή!!!!!!!

Μπορείτε να δείτε τη δράση και στο padlet του δήμου Χαλανδρίου πατώντας ΕΔΩ

 

  • Share :