8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

14
Σεπ
2020

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ…

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

«Έναρξη μαθημάτων»

 Αγαπητοί Γονείς και μαθητές

Όπως ήδη γνωρίζετε, στο Φ.Ε.Κ. (ΤεύχοςΒ’3780/08.09.2020) δημοσιεύτηκε Κοινή

Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) η οποία ρυθμίζει τα σχετικά με την έναρξη και τη λειτουργία των σχολείων . Η Κ.Υ.Α. επισυνάπτεται κατά το μέρος που μας αφορά και συνιστούμε να τη διαβάσετε προσεκτικά, ιδιαίτερα δε, τα άρθρα 2,5,και 8.

Το σχολείο μας, τηρώντας τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, σας ενημερώνει για τα εξής:

 • Α) Όσον αφορά στην ομαλή έναρξη και εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας:
 • Το σχολείο θα λειτουργήσει με παρουσία του συνόλου των μαθητών σε καθημερινή βάση.
 • Οι μαθητές θα τακτοποιηθούν στις αίθουσες έχοντας τη μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ τους.
 • Προβλέπεται από το Υπουργείο Παιδείας η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο. Δείτε σχετικά το άρθρο 8, παράγραφος 1 της Κ.Υ.Α. Οι υπόλοιπες απουσίες προσμετρώνται κανονικά με ανώτατο όριο τις 114 και δεν δικαιολογούνται.
 • Τα διαλείμματα έχουν προσαρμοστεί και είναι λιγότερα αλλά με μεγαλύτερη διάρκεια για λόγους αποφυγής συγχρωτισμού, με τέτοιο τρόπο ώστε σε κάθε διάλειμμα να βρίσκονται στην αυλή, περίπου, οι μισοί μαθητές του σχολείου. Σε σχετικό αρχείο μπορείτε να δείτε πότε έχει διάλειμμα κάθε τμήμα.
 • Το κυλικείο θα λειτουργήσει κανονικά, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

 

Β) Όσον αφορά στην παρουσία και μετακίνηση των μαθητών στους χώρους του σχολείου:

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ, ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΗΣ Ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ (ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ) ΣΕ     ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ (Άρθρο 2 της Κ.Υ.Α.)

 

 • Tο σχολείο έχει προμηθευτεί ικανοποιητικό αριθμό από μάσκες μια χρήσης για την περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν έχει τη δική του μάσκα ενώ σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε, ο δήμος Χαλανδρίου θα προμηθεύσει τους μαθητές με μία ή δύο υφασμάτινες μάσκες. Αντισηπτικά είναι τοποθετημένα σε εύκολα προσβάσιμα σημεία όλων των τμημάτων και των κοινοχρήστων χώρων, στους οποίους θα κυκλοφορούν οι μαθητές. Τα παιδιά θα ενθαρρύνονται να τα χρησιμοποιούν όσο περισσότερο γίνεται, να αποφεύγουν τον συνωστισμό και να μην ξεχνούν να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας από τους καθηγητές και τους συμμαθητές τους.
 • Κατά τα διαλείμματα οι μαθητές θα μεταβαίνουν ελεγχόμενα σε προκαθορισμένους για κάθε τάξη χώρους και δεν θα επιτρέπεται να παραμένουν στις αίθουσες, ώστε να γίνεται φυσικός αερισμός. Η είσοδος και η έξοδος των μαθητών θα γίνεται συντεταγμένα, πάντα με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, ώστε να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα.
 • Οι μαθητές δεν θα πρέπει να μοιράζονται γραφική ύλη κι εξοπλισμό (στυλό, συρραπτικά, πληκτρολόγιο, ποντίκι κοκ) ενώ είναι χρήσιμο να διαθέτουν ατομικό υγρό αντισηπτικό ή οποιοδήποτε άλλο μέσον κριθεί από σας κατάλληλο..
 • Στο χώρο του σχολείου θα υπάρχει καθαρίστρια και κατά τις πρωινές ώρες που θα επιβλέπει και θα βοηθά στην τήρηση των κανόνων υγιεινής.
 • Η προσέλευση των γονέων στο σχολείο θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης      ( ραντεβού ) για λόγους αποφυγής συνωστισμού και οπωσδήποτε με χρήση μάσκας.
 • Σχετικά με την ενημέρωση από τους καθηγητές για την πρόοδο των μαθητών, θα δοθούν οδηγίες αργότερα.

 

Οι μαθητές μας θα πρέπει να συνεργάζονται με τη Διεύθυνση του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που τους δίδονται και να μην θέτουν με ενδεχόμενη ανεύθυνη συμπεριφορά σε κίνδυνο τους εαυτούς τους ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της σχολικής-εκπαιδευτικής κοινότητας. Παρακαλούμε λοιπόν όλους, να βοηθήσετε, συζητώντας με τα παιδιά σας, στην κατανόηση της αναγκαιότητας τήρησης των κανόνων, για την ασφάλεια όλων των μελών της σχολικής κοινότητας και των οικογενειών μας.

Παραθέτουμε επίσης και σχετικό υλικό με οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τους γονείς (ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΠΕ_ΔΕ)  και για τη σωστή χρήση της μάσκας (ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΣΚΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ) και ( ΑΦΙΣΕΣ ΜΑΣΚΑΣ ΔΕ )

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη σας. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Ο Διευθυντής

Κ. Κολλιάρος

 

 

 • Share :