8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

17
Φεβ
2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!!!

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Η εφημερίδα και το ψηφιακό κανάλι στην ΕΡΤ.

Την Δευτέρα 17/2/2020, οι μαθητές της εφημερίδας και του ψηφιακού καναλιού μας, μας επισκέφτηκαν το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή, ύστερα από πρόσκληση της δημοσιογράφου κ. Κωνσταντίνας Δημητρούλη, που είχε προηγουμένως επισκεφτεί το σχολείο μας, προκειμένου, ως «εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι», να γνωρίσουν από κοντά τη δομή και τη λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Εκεί,είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά τις πρόβες της Συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ, με τον μαέστρο μάλιστα  να απαντά σε κάθε απορία των μαθητών. Επιπλέον, μπήκαν στο τηλεοπτικό στούντιο των ειδήσεων, ενημερώθηκαν από μια επιτετραμμένη δημοσιογράφο για τις λειτουργίες του και ξεναγήθηκαν στα  ραδιοφωνικά στούντιος, όπου μάλιστα παρακολούθησαν πώς λειτουργεί μια ζωντανή εκπομπή.«Εισέβαλλαν» λοιπόν κατά τη διάρκεια της ζωντανής ηχογράφησης, στην ενημερωτική  εκπομπή της κ. Κωνσταντίνας Δημητρούλη, η οποία έδωσε το λόγο στους μαθητές να μιλήσουν στον «αέρα της εκπομπής» για την εφημερίδα μας και τους στόχους της!! Στη συνέχεια επισκέφτηκαν και το στούντιο του Ραδιοφωνικού σταθμού cosmosπου μετέδιδε, όπως μας είπε ο μουσικός παραγωγός,  μόνο Ελληνική ποιοτική μουσική.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με κολατσιό στο κυλικείο της ΕΡΤ και μια συνέντευξη έκπληξη που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα μας (Χειμερινό ΤΕΥΧΟΣ 2) …

Το βίντεο εδώ

smart

 

  • Share :