8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

26
Οκτ
2018

ΓΙΟΡΤΗ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 & ΠΑΡΕΛΑΣΗ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Την Παρασκευή, προπαραμονή της  28 Οκτωβρίου το σχολείο μας μετατράπηκε σε θέατρο. Ένα θέατρο που είχε από όλα : έναν εξαιρετικό θίασο μαθητών , δύο  ερασιτέχνες αλλά με πολύ μεράκι σκηνοθέτες , τις φιλολόγους  κ Χρύσα Νικολαράκου – Μαυρομιχάλη και κ Αγγελική Μπαλαδήμα , μία χορωδία που πλαισίωσε μελωδικά τη γιορτή μας υπό την καθοδήγηση της κ. Ελένης Πούλου, δύο υπεύθυνους ήχου, τον Βασίλη Κωστόπουλο και τον Γιάννη Κουταλιάγκα,  έναν ενδυματολόγο , τον κ Γεώργιο Παρόγλου ταξίαρχο μηχανικού ο οποίος  δώρισε στο σχολείο μας και μία  στρατιωτική στολή του, και φυσικά ένα καταπληκτικό κοινό που  απόλαυσε την παράσταση των μαθητών της Β Λυκείου.

Η δημιουργός του  θεατρικού κειμένου: «1940-2018: 4 γυναίκες , 4 γενιές» η κ Χρύσα Νικολαράκου  – Μαυρομιχάλη, αξιοποίησε τόσο τη λογοτεχνική παράδοση του έπους του σαράντα, όσο και την  προσωπική ιστορία της οικογένειας της μητέρας της,  στην οποία είναι αφιερωμένο το έργο. Η επίσημη ιστορία άλλωστε πηγάζει από τη ένωση αυτών των ατομικών ιστορικών αφηγήσεων.  Μερικές φορές δε είναι  χρήσιμο για καθαρά παιδαγωγικούς λόγους η ιστορία να μετατρέπεται σε βίωμα . Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να βιώσεις ένα γεγονός από το να το  υποδυθείς  ως ηθοποιός  ή  να το παρακολουθήσεις να  διαδραματίζεται μπροστά σου, ως θεατής.

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και τους καθηγητές για το θέαμα που μας προσέφεραν!!!

Το πρόγραμμα της παράστασης εδώ 

Οι μαθητές του α4 δημιούργησαν  μια πολυτροπική αφίσα, σχετική με το θέμα του θεατρικού που παρουσιάστηκε στην επετειακή εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου 2018.  Τους ευχαριστούμε πολύ για την προθυμία που επέδειξαν και το όμορφο αποτέλεσμα που μας πρόσφεραν

Τις φωτογραφίες της γιορτής τράβηξε ο μαθητής του Γ1 Μάρκος Κονταράτος και το βίντεο επιμελήθηκε ο μαθητής του Β2 Κωνσταντίνος Χατζηδάκης.

Για το βίντεο πατήστε εδώ

 

 

 

Την ίδια ημέρα απονεμήθηκαν τα βραβεία και αριστεία της προηγούμενης χρονιάς και ορίστηκε ο σημαιοφόρος του σχολείου με τους παραστάτες και παραδόθηκε η σημαία από τον Διευθυντή μας για την παρέλαση.

Την Κυριακή 28η Οκτωβρίου 2018 το σχολείο μας, Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις συμμετείχε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με 120 μαθητές και μαθήτριες. Τους μαθητές προετοίμασε και συνόδευσε η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής Γκίνη Χριστίνα.

  • Share :