8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου

07
Μαρ
2018

ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΓΙΑ Β΄ & Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

no comment 8ο Γυμνάσιο Λ.Τ.

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β και Γ τάξεων του Γυμνασίου του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Ευγενίδου και παρακολούθησαν την παράσταση θόλου «Παράξενοι κόσμοι στο ηλιακό σύστημα» στο Πλανητάριο του Ιδρύματος.

Οι μαθητές ευχαριστήθηκαν όλη την επίσκεψη γιατί φθάσαμε νωρίς και πρόλαβαν να επισκεφθούν την καφετέρια του Ιδρύματος , να φάνε κάτι , να συζητήσουν και να αστειευτούν με την παρέα τους και μετά με ησυχία και τάξη μπήκαν στον χώρο των προβολών και απόλαυσαν την παράσταση.

Η ψηφιακή παράσταση «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα» μας ταξίδεψε  σε ορισμένους από τους πιο «ακραίους» πλανήτες και δορυφόρους του Ηλιακού μας συστήματος. Από την καυτή Αφροδίτη έως τον παγωμένο Πλούτωνα, από την γεμάτη ηφαίστεια Ιώ έως τον υπόγειο ωκεανό που κρύβει η παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης και από τις θάλασσες μεθανίου του Τιτάνα έως τα πέρατα της βαρυτικής «κυριαρχίας» του Ήλιου, η παράσταση αυτή αναδεικνύει την θαυμαστή πολυπλοκότητα των παράξενων κόσμων που κρύβει το Ηλιακό μας σύστημα.

Ήταν μία εκπαιδευτική επίσκεψη με διαθεματικό-διεπιστημονικό χαρακτήρα μεταξύ των μαθημάτων Φυσική και Θρησκευτικά. Θέλαμε να δείξουμε στους μαθητές μας πόσο ισχυρή είναι η δύναμη της βαρύτητας για να καταφέρει να δημιουργεί τόσα ουράνια σώματα και να τα συγκρατεί κοντά δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο και, προχωρώντας πιο βαθειά, θέλαμε να δείξουμε το μεγαλείο του Δημιουργού που κρύβεται πίσω από όλα αυτά τα θαυμαστά πράγματα, δημιουργήματα που ούτε η πιο αχαλίνωτη και δημιουργική φαντασία δεν μπορεί να δημιουργήσει.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Κορναράκη Αφροδίτη , Χρυσανθακοπούλου Κωνσταντίνα

  • Share :